Fogságban lévő Azov-katonák családtagjai vonultak fel Lvivben

2022. augusztus 18. 20:52

A családok felszólították Oroszországot, hogy tartsa be a hadifoglyokkal való bánásmódról szóló genfi egyezményt.

2022. augusztus 18. 20:52
null

A hónap elején az orosz legfelsőbb bíróság terrorszervezetnek nyilvánította az Azov-ezredet, ami azt jelenti, hogy az elfogott katonákat megvádolhatják terrorizmussal.

Az ukrán és török elnök, valamint az ENSZ főtitkárának lvivi találkozója során

az Azov-ezred katonáinak családjai végigvonultak a városon, és szeretteik hazatérését követelték.

Az ezred katonáinak egy részét Oroszország tartja fogva azóta, hogy május közepén feladták a hetek óta védett mariupoli acélművet. A családok felszólították Oroszországot, hogy tartsa be a hadifoglyokkal való bánásmódról szóló genfi egyezményt, és biztosítsa szeretteiknek, amire szükségük van.

 

Nyitófotó: AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julius68
2022. augusztus 19. 22:43
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/04/21/amikor-meg-a-baloldali-sajto-szerint-nacik-harcoltak-az-ukran-oldalon#
néhai Ch.Pilot
2022. augusztus 19. 17:36
Foglyok elengedése, csak tűzszünet, vagy a háború végén lehetséges/szokásos. Szerintem a fogoly azovosok mindent megkapnak, amire szükségük van (a jól megérdemelt kényszermunka elvégzéséhez még 10-20 évig).
Robert69
2022. augusztus 19. 14:17
A legtöbbet agyon ajnározott Zselé tehetne értük, de neki nem kellenek a túlélők mert kényelmetlenné váltak. Ezért kaptak ukrán rakétát a bötönablakba és hagyják őket megrohadni a fogságban.
vip era
2022. augusztus 19. 13:26
Ha komolyan gondolnák,Moszkvában vonulnának fel. Az Azovosoknak most valósul meg Dosztojevszkij regénye. A bűn után jön a bűnhődés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik