Az ukránok állítják: Egyetlen HIMARS-rakétarendszert se veszítettek a háború kezdete óta

2022. augusztus 17. 21:36
Oroszország ezzel szemben többször is azt állította, hogy amerikai rakétarendszereket semmisített meg.

„Ukrajna egyetlen HIMARS rakétakilövőt sem veszített el, amelyet az Egyesült Államoktól kapott” – idézte a The Guardian Olekszii Reznikov ukrán védelmi minisztert. Az Oroszország által indított háború február 24-i kezdete óta Ukrajna a hírek szerint mintegy 20 amerikai gyártású rakétakilövő egységet kapott, és ezekkel támadta meg Oroszország lőszerraktárait, parancsnoki állomásait és légvédelmét – írja a Világgazdaság.

Oroszország többször is azt állította, hogy több amerikai rakétarendszert megsemmisített. Azonban Olekszij Reznikov az Amerika Hangja  ukrán nyelvű kiadványának elmondta, hogy Ukrajnában még mindig megvan az összes, az Egyesült Államoktól kapott rendszer.

Az állítást később az ukrán védelmi minisztérium hivatalos Twitter-fiókja is közzétette, amely szerint

az orosz elit csapatok (ejtőernyősök, tengerészgyalogosok, különleges erők) 30 százalékát felszámolták Ukrajnában, és az ukrán hadsereg egyetlen HIMARS rendszert sem veszített el a harcok során.”

Nemrég pedig Olekszij Reznyikov jelentette be a Twitter-oldalán, hogy újabb négy HIMARS rakétaindító rendszert kapott Ukrajna az Egyesült Államoktól, amivel összesen 16-ra nőtt a mobil tüzérségi rakétarendszerek száma.

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés