Baljós árnyak: közös hadgyakorlatot tart Oroszország és Kína

2022. augusztus 17. 13:28
Kétoldalú megállapodás része a hadgyakorlat.

Kínai alakulatok utaznak Oroszországba, hogy részt vegyenek egy közös hadgyakorlaton, amelyen India, Belarusz és Tádzsikisztán is részt vesz – közölte a kínai védelmi minisztérium.

A közlemény szerint

Kína részvétele a közös gyakorlaton nincs összefüggésben a jelenlegi nemzetközi és regionális helyzettel”.

Hozzátették, hogy a gyakorlat egy folyamatban lévő kétoldalú együttműködési megállapodás részét képzi. Hasonló, Kína részvételével zajló, orosz vezetésű közös gyakorlatokra az elmúlt években már volt példa. Ennek szándéka a „gyakorlati és baráti együttműködés elmélyítése a résztvevő országok hadseregeivel, valamint a különböző biztonsági fenyegetésekre való reagálási képesség erősítése” – írták a közleményben.

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Ramil Szitdikov

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Usszuri határfolyónál 1969-ben kirobbant konfliktustól eljutottak idáig. Egy kényszerhelyzet, önvédelmi szükségszerűség........

Nincs más baj, csak az, h. a fejlett Nyugat tényleg fejlettebb technikailag. Az átlagember életszínvonalát sem nagyon érdemes összehasonlítani, bár lehet, h. leginkább csak valamilyen értelmiségi hiányszakmában sokkal jobb egyelőre kinn, orvos, mérnök, ilyesmi. Lehet, h. 10 év múlva Kína lesz az sztár, de egyelőre nem így van.

Hát, szeretem, ha az igazság győz. Nézegetem a kínai dokumentum csatornát, eszméletlenül szépen van megcsinálva és azok a földből kinőtt nagyvárosok!

Nem az érettségi a tanultsági világcsúcs, az egyetem sem okvetlenül. Egyre többre becsülöm a mesterségek tudóit és gyakorlóit.

Egy szegény országban is lehet prímán élni, sok függ a család induló erejétől, nem kell a helyi lehetőségeknél nagyobb igényeket táplálni, stb..

A fiaim azért mentek ki, mert önerőből a lakásszerzés itthon belátható időn belül nem ment volna, bármiféle színvonalat képviselő módon. Kinn meg tudták oldani, számukra kielégítő színvonalon. Sajnos, a gyerekek már ott vannak otthon.

Az itthon maradt fiam számára ez nem volt gond, az apósa tiszta véletlenségből vasgyáros. Szeret, de nem tör meg (Karinthy-Ohnet).

Ez ilyen egyszerű. Nem igazán tudom, h. mi a probléma azzal, h. pillanatnyilag az angolszász világ plusz Európa fejlettebb technikailag, mint a többi. Biztosan már nem sokáig, Kína erősen följött, idő kérdése, h. előzzön.

Szerintem a TGV egy francia csoda, de a kínai vasút-fejlesztés mellett játékvonat szint.

Mindent megtettek azért, h. NE nekik drukkoljunk.Mindenesetre, Ukrajna lassan alakul, az semmi, de nagyon közel van. Túl közel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés