Az Egyesült Államok felvásárolt 150 ezer tonna ukrán búzát

2022. augusztus 17. 16:20
Röpke 68 millió dollár, azaz 27 milliárd forint értékben töltötték fel az éléskamrát az amerikaiak.

Az Egyesült Államok újabb 150 ezer tonna ukrán búza felvásárlását és Afrikába juttatását támogatja az ENSZ élelmezési programja keretében – közölte az amerikai külügyminisztérium szerdán.

Az Egyesült Államok nemzetközi fejlesztési ügynöksége (USAID) 68 millió dollár kiegészítő támogatást nyújt az ENSZ-nek, amelyet 150 ezer tonna ukrán búza felvásárlására, szállítására és tárolására fordítanak

– áll a közleményben.

A humanitárius szállítmány a kelet-afrikai élelmezési válság enyhítésére szolgál majd. Afrika szarván a történelmi aszály emberek millióit sodorta az éhezés szélére – áll a dokumentumban.

A gabonaszállítmányok útnak indítását az ENSZ közvetítésével kötött orosz-ukrán megállapodás tette lehetővé. A fekete-tengeri ukrán kikötők forgalmát Oroszország február 24., az Ukrajna elleni katonai agresszió megindítása óta blokkolta.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ukrajnából elviszik az usa-ba, aztán vissza Afrikába. Hihető?

Szerintem csak nem hiszi el.

Ó te, Össze van ám kötve a humanitárius a haszOnossal; Értsd Nehiddel-t: Az ukrajnai nagy földbirtokló monsanto-tól cargill-től dupont-tól vásárolt gabona az afrikaiéhínség csökkentő gabona .

Lölő efféle pénz bevételeit Asszem nem nevezheted tehát aggályosnak, hiszenha az USA az ukrajnai földbirtokló monsanto cargill dupont gabonáját vásárolja föl és viszi az "afrikai éhínség enyhítésére", akkor ime nem rossz hanem jó (Atlanti eszmeiség , humanitárius) példák lebegnek !!! :-)

Az egész USA birodalom így épül, reméljük Lölő figyel és tanul :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés