Elítéljük a Frankel Leó úti zsinagóga elleni antiszemita támadást!

2022. augusztus 16. 11:34

Augusztus 12-én ismeretlenek horogkeresztet festettek a Frankel Leó úti zsinagóga falára.

2022. augusztus 16. 11:34
null
Varga Judit
Varga Judit

„Elítéljük a Frankel Leó úti zsinagóga elleni antiszemita támadást!

Augusztus 12-én este ismeretlen elkövetők horogkeresztet festettek a II. kerületi Frankel Leó úti zsinagóga falára.

A magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus valamennyi formája ellen, az elkövetők ellen pedig a jog minden eszközével fel fogunk lépni, hogy Magyarország a jövőben is a zsidó közösségek és a zsidó kultúra virágzó színtere lehessen, amely biztonságos otthont nyújt minden embernek vallástól függetlenül!

We condemn the anti-Semitic attack against the synagogue on street Frankel Leó!

On the evening of August 12, unknown perpetrators painted a swastika on the wall of the synagogue on street Frankel Leó in the II. district of Budapest.

The Hungarian government has declared zero tolerance against all forms of anti-Semitism, and we will take action against the perpetrators with all the means of the law, so that Hungary can continue to be a thriving scene of Jewish communities and Jewish culture in the future, which provides a safe home for all people regardless of religion!”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2022. augusztus 17. 10:05
Majd azért ha keresztény templomot gyaláznak, akkor is tessék már ilyen túlmozgásosnak lenni!
gacsat
2022. augusztus 16. 20:48
Frankel leó út a XXI. században? Nóóóórmáális:? Maaargit!!
Gullwing
2022. augusztus 16. 17:09
Ameddig olyan szervezetek képviselik a magyar zsidóságot mint a mazsihisz, és olyan alakokat megtűrnek maguk között mint a fleckzoltánok, a gáborgyörgyök addig ezen nem kell csodálkozni. Takarítani kel, és nem a falról a festéket!
Alcofrybas
2022. augusztus 16. 16:26
Kár volna elhamarkodottan ítélkezni, s az ördögöt a falra festve máris holokausztot vizionálni Európa zsidók számára legbiztonságosabb országában. Magyarország 2022-ben nem 1933 Németországa. Aki ilyesmit vél belelátni, az relativizálja a holokausztot, ami talán még nagyobb bűn, mint maga a holokauszt. Éretlen fiatalok elszeleskedett ostobasága vagy művészi szabadság? Virágozzék minden virág! Az utcai szabad képzőművészeknek tág teret engedve könnyen belátható, hogy a freestyler street art az önkifejezést kereső fiatalság kreatív művészi hajlamainak, egyszersmind önkifejezésének egyik divatos formája. Legyünk megértőek, és üdvözöljük az igyekezetet! Ugyanakkor bagatellizálni sem szabad az esetet. Teljesen nyilvánvaló, hogy megelőzésre van szükség, amelyre szükséges elkülöníteni hatmilliárd eurónyi összeget (uniós forrásból), kezdetnek, és az etika tantárgy keretein belül biztosítani a tanulók számára a lehetőséget, hogy megismerkedhessenek a zsidó vallással, a zsidó néppel, a hazai zsidók nagyjainak életével, Anne Frank naplójával, és iskolai szervezés révén ellátogathassanak egy-egy koncentrációs táborba, hogy bőrükön tapasztalhassák honfitársaik generációkon át öröklődő traumáját. EZ A MINIMUM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik