Újabb robbantások rázták meg a Krímet

2022. augusztus 16. 12:56
Egy orosz támaszpont robbant fel.

Az oroszok által megszállt Krímben egy katonai bázison sorozatos robbanások történtek, és a jelentések szerint legalább két ember megsérült – írta meg a BBC. Orosz tisztviselők szerint tűzvész okozta a robbanásokat az észak-krími Dzsankoj térségében lévő fegyverraktárban.

Nem világos, hogy mi okozta a robbanásokat, de a múlt héten orosz harci repülőgépek semmisültek meg egy nyilvánvalóan ukrán támadásban a krími partoknál.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója „akcióban lévő demilitarizációnak” nevezte az incidenst, jelezve, hogy a robbanások nem véletlenek voltak. Egy krími tatár vezető, Refat Csubarov szintén „találatként” jellemezte a robbanásokat, amelyeket „messze a sztyeppén túlról” lehetett hallani.

 

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van választék, hova lehet visszalőni. És van mivel. Nem kéne abban a hitben ringatózni, hogy az oroszok nem képesek ennél többre. Főleg nem kéne kipróbálni, hogy így van-e?

Igen, ez így van. De a háború mellett ott szoktak lenni a békére irányuló törekvések is, amit most egyáltalán nem látunk. Az EU-nak lenne a legjobban érdeke, az EU a háború egyik károsultja, de az európai államok is csak a tüzet rakják - természetesen az USA védelmében bízva. És az USA szekerét tolva.

Az oroszok egyelőre még nagyon mérsékeltek, ha úgy nézzük, hogy a lényegében a NATO-val háborúznak. Nyilván tudták, hogy ha egyszer reagálnak az ukránoknak az USA - és a NATO - hallgatólagos, de azért látható támogatásával folytatott provokációira, akkor erre számíthatnak. Az oroszok maguktól, általuk kezdeményezve soha nem támadtak a nyugatra, ez viszont a harmadik eset, amikor, mindegy milyen gyakorlati kivitelezésben a nyugat kezdett ki velük.

Tehát jogos lenne, ha az oroszok az általad kipipált célpontokra lőnének. De miért olyan gyáva a nyugat, hogy az ukránokat hajtja a vágóhídra, nem saját lakosságát, saját katonáit? Ez a liberális demokrácia egyik lényege: dögöljenek meg mások a nyugat érdekében?

Nem igazán lehet tudni, hogyan gondolkodnak az oroszok, de az biztos, hogy ennél többre képesek. Az USA is képes lenne ennél jobban felfegyverezni az ukránokat, és személyzetet is tudna adni a fegyverek mellé, nem lennének szégyenlősek. Talán már küldtek is megfelelő szakértőket. Az európai országok fegyver küldeményei nem sokat számítanak.

De úgy tűnik, sem az USA-nak, sem az oroszoknak most nem érdekük nagyobb tüzet rakni.

Ez nem hit kérdése, hanem a tényeket kell figyelni.

Az idegbajos dumádon érződik, hogy pár fillérért nyomod a kiadott szöveget, mert nincs egy önálló gondolatod sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés