Már a baloldali amerikai magyarok szerint is ünnepelték Orbánt Dallasban

2022. augusztus 15. 13:55
„Orbán Viktor és az amerikai jobboldal egymásra talált” – mondta Felcsuti Balázs közgazdász Bostonból a Hírklikknek.

Felcsuti Balázs közgazdász az Egyesült Államokból, Bostonból jelentkezett be Németh Péter vendégeként a Klikk TV Mélyvíz című műsorában. A téma Orbán Viktor dallasi beszéde volt. 

Abszolút!

– válaszolta az USA-ban élő magyar közgazdász arra a kérdésre, hogy a kormányfő beszéde kiváltott-e bármilyen visszhangot a helyi közvélemény körében.

„Orbán Viktor és az amerikai jobboldal egymásra talált” – summázta röviden Felcsuti a jelenlegi helyzetet. A 

A teljes beszélgetést ide kattintva nézheti vissza. A bostoni magyar szerint régóta érzékelhető, hogy „szélsőjobbra” tolódott az amerikai jobboldal, főként a Republikánus Párt, aminek az oka szerinte abban is kereshető, hogy a bázisuk egyre csökken. „Ezzel is magyarázható, hogy nem érdekük a demokrácia, egyre csökken a támogatottságuk. Ez is motiválhatta Orbán, az orbáni modell ünneplését a jobboldali sajtóban” – fogalmazott Felcsuti.

Nyitóképen: Orbán Viktor a dallasi CPAC-rendezvényen. Fotó: ZACH D ROBERTS / NURPHOTO / AFP

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most akkor mégsem üres nézőtér előtt tartott beszédet?:-)))))

"A bostoni magyar szerint régóta érzékelhető, hogy „szélsőjobbra” tolódott az amerikai jobboldal, főként a Republikánus Párt, aminek az oka szerinte abban is kereshető, hogy a bázisuk egyre csökken. „Ezzel is magyarázható, hogy nem érdekük a demokrácia, egyre csökken a támogatottságuk. Ez is motiválhatta Orbán, az orbáni modell ünneplését a jobboldali sajtóban” – fogalmazott Felcsuti."

A tipikus neojakobinus szómágia tankönyvi példája.
Csak az a demokrácia, amit ők annak tartanak, aki velük szemben áll, az minimum szélsőséges. Ez egy nagyon veszélyes szóhasználat, ismerős a történelemből, nem lehet elbagatellizálni, ezen a vonalon előre haladva pontosan az várható, mint a jakobinusoknál és a kommunistáknál: "a régi rend hívei a nép ellensége, erőszakkal meg kell tőlük szabadulni."
Ha a jobboldal nem áll bele abba, hogy a demokráciát a szó konzervatív értelmében kell megőrizni, abból újabb terror és diktatúra lesz, és ezt nem is nagyon rejtegeti a baloldal.

Ez a klipp jobb , vidékibb, ÉLŐBB -
Szípekebb:

https://youtu.be/e4Ao-iNPPUc

( És a dobos kventin tarantino! :)

Ne azt nézd mit mond, hanem azt amit csinál!

Rodolfó bűvészként ugyanezt mondta.

(Hülye birkák...)

Olyan kár, hogy nem lehet azt megoldani, hogy direkt neked és a hozzád hasonlóknak utaljanak ki egy országrészt Dobrev-Márki-Karácsony-Jakab-Fekete irányítása alatt.
Fél év múlva nyüszítve akarnátok visszajönni.
De esetleg elmehetnétek Észak-Koreába tanulmányútra, hogy mit szeretnétek annyira elősegíteni.

Az ellenzéki sajtó szereti ezeket a dolgokat elhallgatni vagy elbagatellizálni, de az ilyen ellenséggyártás közös jellemzője volt a jakobinus-kommunista-náci rendszereknek.
A demokrácia működőképességét jelzi, ha hagyja ebbe az irányba folyni az eseményeket. Nem lenne szabad megvárni azt, amikor a baloldalt már nem lehet egy szavazással megállítani.

Nagyon jó a Steve 'n' Seagulls :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés