Uri Geller egy dollárért kínálja az állampolgárságot a saját szigetén

2022. augusztus 14. 16:00
Az illuzionista a befolyó összeget a Save a Child’s Heart nevű izraeli jótékonysági szervezetnek ajánlja fel, amely világszerte szívbeteg gyermekeket ápol – számol be a Neokohn.

Uri Geller, a 75 éves magyar-izraeli-brit illuzionista 2009-ben vásárolta meg az Észak-Berwick mellett fekvő Lamb-szigetet, most mindössze 1 dollárért kínálja a sziget állampolgárságát – nyilatkozta az ellentmondásos megítélésű férfi a BBC Newsnak az izraeli Jaffában lévő otthonából, amiről a Neokohn adott hírt. Geller a befolyó teljes összeget a Save a Child’s Heart (SACH) nevű izraeli jótékonysági szervezetnek ajánlja fel, amely világszerte szívbeteg gyermekeket ápol. A SACH a Facebookon közzétett nyilatkozatában köszönetet mondott Gellernek „folyamatos elképesztő támogatásáért és elkötelezettségéért”.

Az illuzionista úgy jellemezte Lamb szigetet, mint

„a világ talán legmisztikusabb szigetét”,

mivel állítása szerint „leyvonalak” mentén fekszik, amelyek összekötik a legendás Artúr király temetkezési helyével, a Május-szigeten található hírhedt temetkezési hellyel, valamint a Tara-hegy legendás kapujával a pogány túlvilágra, ahol egykor középkori ír királyokat koronáztak.

A lakatlan sziget állampolgársága csupán szimbolikus jelentőségű lesz. A sziget honlapján közzétett alkotmány „különleges barátságot hirdet a boszorkányok irányába”, tekintettel arra, hogy a XVI. század végén a közeli Berwickben sok személyt illetek boszorkányság vádjával. A dokumentum, amely a sziget „különleges barátságát a békés földönkívüliek iránt” is kodifikálja, azt mondja, hogy a sziget „örök menedéket” kínál azoknak a lelkének, akiket boszorkánypereknek vetettek alá.

(Nyitókép: Uri Geller parafenomén, mentalista A siker titka / Életem című kötetének bemutatóján az Alexandra Könyvesházban

2008-ban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés