Legkevesebb 40 halottja van egy egyiptomi kopt templomban pusztító tűznek

2022. augusztus 14. 16:40
A tűz okát egyelőre nem ismerik. A rendőrség közleménye szerint az első vizsgálatok elektromos zárlatra utaltak.

Legkevesebb negyven halálos áldozata van egy tűznek, amely egy kopt ortodox templomban pusztított vasárnap Egyiptomban. A katasztrófa a Gíza város Imbaba negyedében található, Abu Szifin szentről elnevezett templomban történt. A tűz elzárta az egyik kijáratot a misére összegyűlt mintegy ötezer hívő előtt, emiatt pánik tört ki és többeket agyontapostak. A kopt ortodox egyház az AP hírügynökséget 41 halálos áldozatról és 14 sebesültről tájékoztatta. A német dpa hírügynökségnek ugyanezt a számot erősítették meg egyiptomi orvosi források. A Reuters hírügynökség legalább 35 halálos áldozatról és 45 sebesültről adott jelentést.

A tűz okát egyelőre nem ismerik. A rendőrség közleménye szerint az első vizsgálatok elektromos zárlatra utaltak. Abdel Fattáh esz-Szíszi elnök telefonon beszélt II. Tavadrosz kopt keresztény pápával, hogy kifejezze neki részvétét a tragédia miatt – közölte az elnöki hivatal. „Figyelemmel kísérem a tragikus baleset fejleményeit” – írta esz-Szíszi a Facebookon. „Minden érintett állami szervet és intézményt utasítottam, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést, és azonnal foglalkozzanak a balesettel és annak következményeivel.”

Az egyiptomi keresztények az ország 90 millió lakosának mintegy 10 százalékát teszik ki, és régóta panaszkodnak hátrányos megkülönböztetésére a muszlim többségű országban.

(MTI)

(Fotó: Megégett berendezési tárgyak a helyszínen 2022. augusztus 14-én, miután a vasárnapi szertartás közben tűz ütött ki egy kairói kopt templomban. A kopt egyház szerint 41 ember életét vesztette, 14 megsérült.MTI/AP/Tarek Vadzseh)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés