Szabad Európa: „Putyin séfje” rabokat toboroz zsoldosnak

2022. augusztus 13. 16:46
Olga Romanova, az Oroszország a rácsok mögött nevű civil szervezet vezetője szerint Prigozsin azzal nyugtatta a fiatalokat, hogy „csak” 15 százalékuk fog meghalni – számol be a portál.

A „Putyin séfjeként” ismert üzletember „vérrel üzletel” – állítja a foglyok jogaiért küzdő Olga Romanova, az Oroszország a rácsok mögött nevű civil szervezet vezetője. Az ügyről a Szabad Európa számolt be egy videós anyagban. Az aktivista szerint Jevgenyij Prigozsin személyesen látogatott meg legalább három börtönt, hogy elítélteket toborozzon zsoldosnak az ukrajnai harcokhoz. Prigozsint sokan a félkatonai zsoldosszervezettel, a Wagner-csoporttal szokták kapcsolatba hozni, ezen kívül vendéglátóipari cégek is érdekeltségébe tartoznak, innen ered gúnyneve is.

Az aktivista úgy tudja, Prigozsin romantikus ígéretekkel próbálta elcsábítani a fiatalokat, s azzal nyugtatta őket, hogy „csak” 15 százalékuk fog meghalni, tehát nem lesz nagy a veszteség.

Nyitókép: képernyőfotó, Jevgenyij Prigozsin és Vlagyimir Putyin.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Openszószájetis Szabad Európának azt sem hiszem el, amit kérdez.

Ezt a videót tegnap láttam, eléggé felkavaró. Azt a fickót lőtték le, amelyik az első videón szerepel, aki fegyverrel akar bemenni egy kocsmába valahol Kharkovban?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés