Vissza akart térni Ukrajnába egy menekült, miután a briteknél nem jutott fogászati ellátáshoz

2022. augusztus 13. 7:32
Az állami egészségügyi szolgálat várólistáján öt évet (!) kellett volna várnia az ellátásra.

Egy ukrán menekült komolyan elgondolkodott azon, hogy inkább visszatér Ukrajnába, az Egyesült Királyságban ugyanis sehol nem kapott ellátást – írja a helyi sajtó. A menekültet Leedsben szállásolták el, itt egy fogorvos sem fogadta. Az ukrán menekültet krónikus fájdalom kínozta, egész Yorkshire megyét bejárta, ám az állami egészségügyi szolgálat (NHS) várólistáján öt évet kellett volna várnia az ellátásra. 

Az eset egy szociáldemokrata képviselőnek, Stewart Goltonnak szúrt szemet, aki a kormányt teszi felelőssé a történtekért, ugyanakkor ő is „szégyelli magát”. Golton végül telefonált egy magánpraxisnak, s miután elmagyarázta nekik a szituációt, a rendelő felajánlotta, hogy ingyen kezelik a menekültet. 

Nyitókép: Sebastien Bozon / AFP. Illusztráció.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez demagógia, kezitcsókolom. Nyilván nem a saját, adott esetben szétlőtt városába ment vissza, hanem valahová Lvovba vagy Kárpátaljára. Amúgy Ukrajna tele van belső menekültekkel is ugyanezokból.

Egyrészt valószínűleg nő: ha férfi volna nem császkálna oda-vissza, másrészt meg mindegy. Úgy érezte, oka van a háború elől menekülni, és úgy érezte, belefér az életébe egy rövid távú otthoni fogászati kezelés. Közünk?

Az egészen más sztori, amikor valaki azt hazudja, hogy a szörnyű otthoni politikai rezsim elől menekül, majd hazamegy nyaralni.

Te meg olvasd el a hsz-emet! Pont azt írtam, hogy nem egész Ukrajna van szétlőve. Volt hova hazamennie, ha netán igénybe akarta venni az ukrán TB-vel járó ellátást, és ebből nem következik, hogy nem volt oka menekülni.

Ami a házadból kiköltözött ismerős ukrán családot illeti, én is örülök, hogy az ukrán hadsereg egyenlőre tartja a frontot, ezért vannak még országon belül is biztonságos hátországi területek, de ebből nem következik, hogy senkinek nincs oka menekülni.

Merkel pont félúton van. Nyithatna már egy fogászatot, hiszen wir schaffen das.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés