A #MeToo eredménye: romlottak a nők karrierlehetőségei

2022. augusztus 12. 6:27
Marina Gertsberg, a Melbourne-i Egyetem professzora közzétett tanulmányában részletesen foglalkozik azzal, hogy a #MeToo mozgalom miként változtatta meg a férfi-női viszonyokat és miként rontotta a nők esélyeit a munkaerőpiacon.

A Melbourne-i Egyetem közgazdász professzora, Marina Gertsberg közzétett tanulmányában hosszasan ír arról, hogyan változtatta meg az elméletileg a nőket támogató #MeToo kezdeményezés a nők helyzetét a tudományos életben. Gertsberg a felmérést fiatal közgazdász akadémikusok bevonásával végezte el és arra az eredményre jutott, hogy a nők a #MeToo után kevesebb új kutatási projektet indítanak el.

Ennek hátterében elemzése szerint az áll, hogy ugyanazon intézményen belül sokkal kevésbé hajlandóak férfi társszerzővel együtt dolgozni a mozgalom megerősödése óta. Úgy fogalmazott, azokon az egyetemeken hatványozottan igaz ez, ahol magas a férfiak szexuális zaklatásával kapcsolatos vádak észlelt kockázata.

A #MeToo-nak köszönhetően megnövekedtek az egyetemi kutatások költségei is, amelyek hátrányosan hat a nők karrierlehetőségeire. A professzor szerint nagyon rossz tendencia, hogy a férfiakkal való együttműködés kényszeres megszakítása után a nők nem pótolják a projekteket azzal, hogy más nőkkel vagy önmaguk dolgozzanak tovább a feladaton. 

 

 

Nyitókép: Seung-il Ryu/NurPhoto/AFP

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"female academic economists" az egyetemen dolgozó közgazdász kutatókat jelent, nem akadémikusokat...

A nők kibasznak saját magukkal. Miért kellene, hogy ez engem érdekeljen? Folytassák csak tovább.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés