Egyre nagyobb a pánik a briteknél: elfogyott a víz az üzletekben

2022. augusztus 12. 21:27

Az emberek elkezdték kifosztani a szupermarketek ásványvizes polcait.

2022. augusztus 12. 21:27
null

Már hivatalosan is aszály sújtja Nagy Britanniát, annyira kevés eső esett az utóbbi időben. Az országban átlagosan 35 fokig kúszik fel a hőmérséklet, és június óta alig esett csapadék – számolt be az Index. A Temze vízszintje is rendkívül alacsonyan van. 

Az emberek pánikvásárlásba kezdtek, elkezdték kifosztani a szupermarketek ásványvizes polcait.

A boltok emiatt arra kényszerültek, hogy maximalizálják az egy alkalommal megvásárolható víz mennyiségét. Emiatt történhetett meg az, hogy bár Nagy-Britannia olyan meleggel szembesült, mint amilyen még a Karib-térség egyes helyein sincs, a londoni Aldi áruház polcain egy felirat figyelmeztetett:

fejenként maximum öt palack vizet engedélyeznek a vásárlóknak. 

Anglia keleti és déli részén arra szólították fel a lakosságot, hogy legyenek takarékosak a vízzel, mert ötven éve nem tapasztaltak olyan száraz nyarat, mint amilyen az idei. Egyes előrejelzések szerint az augusztus 13-i hétvégén a negyven fokot is megközelítheti a hőmérséklet. A kormány szeretné elkerülni, hogy megismétlődjön az a jelenet, amely 1976-ban: mivel az otthoni csapokból nem folyt a víz, az utcai csapokból vittek vizet az emberek.

Kép forrása: Fotoblend / Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2022. augusztus 16. 10:18
A meghülyülés magas foka. Mióta kellenek üzletek a vízhez?
Borossy
2022. augusztus 13. 17:56
Még több fegyvert kell szállítani ukrajnának, abból majd lesz víz valahogyan!
krisztoforo48
2022. augusztus 13. 17:43
A Temzében még biztosan van!
foldizs
2022. augusztus 13. 10:14
Tudjuk, tudjuk, a britek épp egymást eszik meg és fagyoskodnak. Kár, hogy az Angliában élő magyar ismerősök valahogy nem tudnak erről :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik