Tudjuk, Francis Bacon Bakonyi Ferencként született

2022. augusztus 12. 09:56

Aki fideszes, az mindenhez ért, és aki mindenhez ért, az elmegy fideszesnek.

2022. augusztus 12. 09:56
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Olvasom, hogy egy jelentős fideszes politikus, bizonyos Tuzson Bence belenyelvészkedett egy kicsinyt a nagy magyar valóságba, mert aki fideszes, az mindenhez ért, és aki mindenhez ért, az elmegy fideszesnek (vesd össze pl. Jézus jász volt, mert jászolban született stb., stb.), szóval hát ez a Tuzson Bence nevű etimológus megállapította, hogy az angol bacon szó a Bakonyból ered, minthogy – így a tudományos indoklás – »a legfinomabb bacon ugyanis a Bakonyban makkoltatott disznókból származik.«

Nos, ez magától értetődő. Innen tudjuk, hogy Francis Bacon angol filozófus Bakonyi Ferenc néven látta meg a napvilágot, a Bakony egyik településén, Cseszneken, amit akkoriban még Csezd meg-nek mondtak az ősmagyarok (lásd a Baszjad Izüt legősibb, avar kori magyar nyelvemléket), vagyis az angol filozófus valójában magyar volt. És valóban annak kellett lennie, máskülönben hogyan lett volna képes megalkotni a »piac ködképéről« (idola fori) szóló teóriáját, amely szerint a szavak az értelem ellen fordulnak. A piac az a hely, ahol az emberek csak beszélnek, anélkül, hogy a szavak tartalmára ügyelnének. Így aztán a szavak igen sokszor nem létező dolgokat jelölnek. Ma már biztosan állítható, hogy fenti elméletével vált a Francis Baconnek mondott Bakonyi Ferenc a Fidesz alapító atyáinak egyikévé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. augusztus 13. 21:39
Ez teljesen megveszett. Hamarosan dúrgerni fog, mint szeretett nyelvész topiktársunk :-DD
miksi
2022. augusztus 13. 06:39
Hiányolom még Ady Endrét ("Párizs az én Baconom"...)
kistroglodita
2022. augusztus 13. 01:15
Mikor meglátom a képet, elgondolkodom, ki ez a rakás szar? Ja, Gábor Gyuri...
machet
2022. augusztus 12. 21:05
Mindez a komcsik vonatkozásában valós te kis simlis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik