Jövőre komoly adatvédelmi fejlesztéseket ígér a Facebook 

2022. augusztus 11. 21:05
Egymilliárd ember adatai kerülhetnek biztonságba.

A Facebook 2023-tól minden felhasználó számára bekapcsolhatja a Messengerben a végpont-végpont közti titkosítást. Ez ha nem is lehallgathatatlanságot jelent, de az biztos, hogy az alkalmazáson belül ilyen módon nem lehet majd kilesni az üzeneteket – olvasható a HVG cikkében.

A portálon azt írják: a Meta egy ideje már lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Messengerben bekapcsolják a végpont-végpont közti titkosítást. Aki ezt megteszi, annak jóval kisebb eséllyel tudják megszerezni az adatit a hackerek:

az adatfolyamba nem lehet belehallgatni, az információkat legfeljebb a felhasználó készülékéről lehet ellopni.

A funkció jelen formájában azért kevésbé hasznos, mert nem védi meg az összes felhasználót – csak azt a tudatos kisebbséget, akik kifejezetten vigyázni akarnak az érzékeny adataikra. Ez azonban hamarosan másként lesz: a Facebook által megosztott frissítési terv szerint még az idei évben elkezdi tesztelni, milyen, ha alapértelmezett módon be van kapcsolva a végpont-végpont közti titkosítás. Ha minden a tervek szerint halad, akkor

a globális bevezetésre 2023-ban sor is kerülhet majd.

A frissítés minden szempontból jelentős lépés: az alapértelmezett bekapcsolásával 1 milliárd ember adatai kerülhetnek biztonságba, ugyanakkor a kíváncsi kormányok egész biztosan kritizálni fogják a céget, mondván, hogy akadályozza a bűnüldöző szervek munkáját.

Nyitókép: Olivier Douliery / AFP

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés