Jövőre komoly adatvédelmi fejlesztéseket ígér a Facebook 

2022. augusztus 11. 21:05

Egymilliárd ember adatai kerülhetnek biztonságba.

2022. augusztus 11. 21:05
null

A Facebook 2023-tól minden felhasználó számára bekapcsolhatja a Messengerben a végpont-végpont közti titkosítást. Ez ha nem is lehallgathatatlanságot jelent, de az biztos, hogy az alkalmazáson belül ilyen módon nem lehet majd kilesni az üzeneteket – olvasható a HVG cikkében.

A portálon azt írják: a Meta egy ideje már lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Messengerben bekapcsolják a végpont-végpont közti titkosítást. Aki ezt megteszi, annak jóval kisebb eséllyel tudják megszerezni az adatit a hackerek:

az adatfolyamba nem lehet belehallgatni, az információkat legfeljebb a felhasználó készülékéről lehet ellopni.

A funkció jelen formájában azért kevésbé hasznos, mert nem védi meg az összes felhasználót – csak azt a tudatos kisebbséget, akik kifejezetten vigyázni akarnak az érzékeny adataikra. Ez azonban hamarosan másként lesz: a Facebook által megosztott frissítési terv szerint még az idei évben elkezdi tesztelni, milyen, ha alapértelmezett módon be van kapcsolva a végpont-végpont közti titkosítás. Ha minden a tervek szerint halad, akkor

a globális bevezetésre 2023-ban sor is kerülhet majd.

A frissítés minden szempontból jelentős lépés: az alapértelmezett bekapcsolásával 1 milliárd ember adatai kerülhetnek biztonságba, ugyanakkor a kíváncsi kormányok egész biztosan kritizálni fogják a céget, mondván, hogy akadályozza a bűnüldöző szervek munkáját.

Nyitókép: Olivier Douliery / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2023. február 14. 13:31
A facebooknál adatvédelem mindig jövőre lesz...
Alcofrybas
2022. augusztus 12. 15:57
Ezt a hírt április elsejére időzítették, csak kiszivárgott. A biztonsággal még gondok vannak.
Brandon the great Negro
2022. augusztus 12. 10:42
Ahm. Ez az a titkosítás amit a Viber vagy tíz éve biztosít.
Ödenburger
2022. augusztus 12. 08:47
"Jövőre komoly adatvédelmi fejlesztéseket ígér a Facebook" - hja kérem, szegény ember, aki már ígérni sem tud. Cukorhegyi pedig nem szegény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik