Szabadságot ígérnek az orosz raboknak cserébe azért, ha Ukrajnában harcolnak

2022. augusztus 10. 12:29

Beszámolók szerint gyilkosokat elfogadnak katonának, de erőszaktevőket, pedofilokat, szélsőségeseket és terroristákat nem.

2022. augusztus 10. 12:29
null

Oroszország szabadságot ígér a raboknak, ha cserébe Ukrajnában harcolnak. A dealről a CNN számolt be, a lap több olyan fogollyal is beszélt, akik az „új toborzási rendszerbe” kerültek.

A lap beszámolója szerint

gyilkosokat elfogadnak katonának, de erőszaktevőket, pedofilokat, szélsőségeseket és terroristákat nem.

A lap szerint van olyan, aki havi 100-200 ezer rubeles fizetést kap az ukránok elleni harcért. A legtöbb rab azért fogadja el ezt az orosz rulettnek is beillő ajánlatot, mert szeretnének mihamarabb hazatérni a családjukhoz, azonban az nincs biztosítva, hogy túl is élik a harcokat.

Egy orosz jogvédő szervezet szerint volt olyan rab akinek azt ígérték, hogy ötmillió rubelt fizetnek ki a családjának, ha elesik a háborúban, azonban arra nincs garancia, hogy ezt valóban ki is fizetik. Nincs szerződés, nincs garancia. Ez illegális – legalábbis Vlagyimir Oseckin, egy rabokat védő jogiszervezet elnöke szerint.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2022. augusztus 11. 13:05
"Más: Nem valószínű, hogy a NER-banda jószántából lemond a rablásról. Sture Bergwall 2022. augusztus 11. 12:58 @nick89 anyád se áll le a strichléssel" Tipikus Fidesz-KDNP érvelés
Vidėken újrakezdő
2022. augusztus 11. 09:50
Volt már ilyen a történelemben sokszor.
foldizs
2022. augusztus 10. 20:41
Biztos nem szöknek Magyarországra :D :D :D
Kivűlálló
2022. augusztus 10. 18:18
"Szabadságot ígérnek az orosz raboknak cserébe azért, ha Ukrajnában harcolnak" És ez miért probléma? Legalább hasznukat veszik! Mellesleg, ha valaki látta a "Piszkos tizenkettő" című filmet, annak ez már nem újdonság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik