A NER ezúttal is a terrorállam oldalán áll, megadták az „engedélyt” Kínának Tajvan megszállására

2022. augusztus 10. 10:20

Így megy ez Magyarországon, amit Orbán mond a horvát ladikból, az a magyar külpolitika és érdek.

2022. augusztus 10. 10:20
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Magyarország elkötelezetten a terrorista államok oldalán áll, idő kérdése, maga is mikor válik azzá. Orbán még véletlenül sem tud jó oldalra állni, mindenben a világ szörnyetegeit támogatja, ahogy ő maga is az. Nyaralása alatt nyilván csörgött a telefon a motor nélküli evezős lerobbant csónakban, hogy a Tajvan körül zajló, fenyegető kínai hadgyakorlat ügyében vár reagálást a kínai nagykövet, afféle hűségnyilatkozatot a kínai kommunista diktatúrának és diktátornak. Mire Orbán röviden közölte a magyar álláspontot: Magyarország tartja magát az »egy Kína« elvhez.

Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára ezt nyilvánosságra is hozta, mire a kínai nagykövet boldogan üzent haza Pekingbe, hogy Magyarország megadta a támogató hozzájárulását Tajvan megszállásához. A külügyminisztériumi nyilatkozat azt jelenti, hogy Orbán a NATO-ban és az Európai Unióban Kína mellett áll majd, ahogy ezt az oroszokkal is tette. Nem mintha ezen múlna a kínai diktatúra katonai támadása és Tajvan megszállása, de jó tudni. Orbán még visszaszólt a csónakból Menczernek, hogy »Magyar külpolitika, magyar érdekek mentén!«

Menczer pedig ezt még kommentként hozzáfűzte a Facebook posztjához. Így megy ez Magyarországon, amit Orbán mond a horvát ladikból, az a magyar külpolitika és a magyar érdek. Mindig az a »magyar érdek«, amit Orbán gondol, és amivel elhatárolódhat a nyugati demokratikus szabad világtól, s amivel a világ terrorállamaihoz csatlakozhat. Hogy mitől érdeke Magyarországnak az, hogy a népirtó, tömeggyilkos és náci orosz fasizmust támogassa a szabad világgal szemben, és miért érdeke egy szabad szigetország kínai megszállásának támogatása, az rejtély.”

Nyitókép: MTI/Hszinhua

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. augusztus 12. 09:35
Bartus tudod mi a közös az alábbi országokban: Belize, Guatemala, Haiti, Holy See, Honduras, Marshall Islands, Nauru, Nicaragua, Palau, Paraguay, St Lucia, St Kitts and Nevis, St Vincent and the Grenadines, Swaziland,Tuvalu? Ők azok, akik elismerik Tajvant független országként. A többi követi az "egy Kína elvet". Akkor mi most hova is akarunk tarozni?
Gazdag
2022. augusztus 11. 22:08
Ahelyett, h a mamikáját kérdőre vonná, h miért szült ilyen hülye gyereket, baromságokat ír.
Hill
2022. augusztus 11. 21:58
Ezt a mételyfasztszopót, hogy nem likvidálták még? Hogy lehet valaki ekkora kretén?
Zizike
2022. augusztus 11. 19:53
Ha a baloldali politikusok elfoglalják Somogy megyét és kikiáltják a liberális Gyurcsányföldet, akkor az a terület most már nem tartozik Magyarországhoz ? A döntés nehéz dolog Tajvan és Kína ügyében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik