A NER ezúttal is a terrorállam oldalán áll, megadták az „engedélyt” Kínának Tajvan megszállására

2022. augusztus 10. 10:20

Bartus László
Amerikai Népszava
Így megy ez Magyarországon, amit Orbán mond a horvát ladikból, az a magyar külpolitika és érdek.

„Magyarország elkötelezetten a terrorista államok oldalán áll, idő kérdése, maga is mikor válik azzá. Orbán még véletlenül sem tud jó oldalra állni, mindenben a világ szörnyetegeit támogatja, ahogy ő maga is az. Nyaralása alatt nyilván csörgött a telefon a motor nélküli evezős lerobbant csónakban, hogy a Tajvan körül zajló, fenyegető kínai hadgyakorlat ügyében vár reagálást a kínai nagykövet, afféle hűségnyilatkozatot a kínai kommunista diktatúrának és diktátornak. Mire Orbán röviden közölte a magyar álláspontot: Magyarország tartja magát az »egy Kína« elvhez.

Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára ezt nyilvánosságra is hozta, mire a kínai nagykövet boldogan üzent haza Pekingbe, hogy Magyarország megadta a támogató hozzájárulását Tajvan megszállásához. A külügyminisztériumi nyilatkozat azt jelenti, hogy Orbán a NATO-ban és az Európai Unióban Kína mellett áll majd, ahogy ezt az oroszokkal is tette. Nem mintha ezen múlna a kínai diktatúra katonai támadása és Tajvan megszállása, de jó tudni. Orbán még visszaszólt a csónakból Menczernek, hogy »Magyar külpolitika, magyar érdekek mentén!«

Menczer pedig ezt még kommentként hozzáfűzte a Facebook posztjához. Így megy ez Magyarországon, amit Orbán mond a horvát ladikból, az a magyar külpolitika és a magyar érdek. Mindig az a »magyar érdek«, amit Orbán gondol, és amivel elhatárolódhat a nyugati demokratikus szabad világtól, s amivel a világ terrorállamaihoz csatlakozhat. Hogy mitől érdeke Magyarországnak az, hogy a népirtó, tömeggyilkos és náci orosz fasizmust támogassa a szabad világgal szemben, és miért érdeke egy szabad szigetország kínai megszállásának támogatása, az rejtély.”

Nyitókép: MTI/Hszinhua

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egész világ OV kottájából játszik:-)))))

Kétségtelenül a nem is lerobbant csónakjával őtengernagyunk sértette meg Tajvan felségvizeit!
Bartus már a Szabad Világban ezt teljesen átlátja!

Standard libsi faszszopás, semmi extra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés