Orosz publicista: Putyin fel akarja robbantani a Zaporizzsja atomerőművet és Ukrajnát vádolja majd

2022. augusztus 10. 6:50
Andrij Piontkovszkij erőseket mondott egy tévéműsorban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy felrobbantja a Zaporizzsja atomerőművet, és Ukrajnát vádolja majd meg – erről Andrij Piontkovszkij orosz publicista, politológus beszélt a 24-es csatornán az Unian szerint, írta meg az Index.

A szakértő szerint az orosz elnök az ukránokra akarja hárítani a felelősséget az atomerőmű nukleáris veszélyeztettsége miatt.

Hozzátették: Az erőmű körüli hadiviselést a publicista a Kreml legveszélyesebb lépésének nevezi, ezért felszólította a tisztviselőket, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy a Nemzetközi Atomenergia ügynökség képviselői bemehessenek az erőműbe, és megakadályozhassák a nukleáris katasztrófát.

Nyitókép: Ed Jones/AFP

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet az invázió illegitim, viszont maximálisan érthető, sőt, megérthető. Az USA illegitim módon, saját érdekében addig pozicionálta Ukrajnát az oroszokkal szemben, addig készítette fel előretolt állásnak, amíg az oroszok illegitim módon, ámde preventíven, saját érdekükben elébe mentek a fejleményeknek.

Putyinnak most annyira van igaza, mint amennyire Kennedyinek volt igaza 1962-ben a kubai rakétaválság idején.

Az USA-nak púp lenne a hátán, hogy felvásárolták a világ szinte legjobb termőföldjeit, de most meg kell védeniük? Azért hagyták ott olyan dicstelenül Afganisztánt, mert látták, hogy a beérett számukra a termés, sikerül az oroszokkal szemben a húrt túlfeszíteni.

Az USA-nak púp lenne a hátán az, amit az ukrán függetlenedés óta készítettek elő az oroszok szomszédságában? 5 milliárdos befektetéssel, személyesen irányított puccsal? Mit képzeltek akkor, amikor nagy teoretikusaik, Brzezinski és Kissinger is tudták, elmondták, hogy Ukrajna az oroszok számára vörös vonal, ha úgy tetszik, akkor casus belli. Az oroszok csak az USA ukrajnai terjeszkedése nyomán jöttek elő az oroszok a NATO terjeszkedésével. Lássuk be, jogosan.

Igen, ez jól hangzik, csak az a kérdés, mi volt előbb. Ukrajna amerikai befolyást mellőzve jó kapcsolatot alakíthatott volna ki Oroszországgal, összekötő kapocs lehetett volna Európa és Oroszország között. Innen nézve egyszerű a kérdés, kinek volt érdeke ezt megakadályozni? Sorosék büszkén mondják, hogy a függetlenné válás óta ott vannak Ukrajnában. Vajon min munkálkodhattak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés