Molnár Enikő elmondta, mitől függ, hogy Jakab Péter pártot alapít-e

2022. augusztus 10. 21:50
A volt Jobbik-elnök egykori kabinetfőnöke szerint elterjedt vélemény, hogy akit ennyire támad a Fidesz, az valamit jól csinál.

A Jobbik több politikusa is tényként kezeli, csak idő kérdése, mikor hozza létre saját pártját Jakab Péter. A volt pártelnök munkatársa szerint ez most nincs napirenden – írja a Népszava.

„Jakab Péter nem pártot vagy mozgalmat, hanem olyan összetartó közösséget szervez, amelyhez már eddig is sok csalódott ellenzéki csatlakozott” – utalt „A nép pártján” elnevezésű kezdeményezésre Molnár Enikő, a volt Jobbik-elnök munkatársa. Az, hogy ez a Jakab által életre hívott közösség a későbbiekben párttá alakul-e, szerinte elsősorban attól függ, hogyan alakul a Jobbik politikája. Molnár Enikő elmondása szerint (bár az ellenzéki előválasztás eredménye nem feltétlenül ezt támasztja alá) Jakab Péter nagy népszerűségnek örvend a választók körében: elterjedt vélemény, hogy

akit ennyire támad a Fidesz, az valamit jól csinál”

Annak ellenére, hogy az akciónak nem volt különösebb hírverése, Molnár Enikő tájékoztatása szerint már több tízezren csatlakoztak ahhoz az online petícióhoz, amit Jakab Péter indított: „A Fidesz azt ígérte a választások előtt, hogy megvédik a rezsicsökkentést. Most mégis brutálisan emelik a rezsit. A Fidesz hazudott, becsapta a magyarokat!”.

Törésvonalak a Jobbikban

Nem rég lezárult a Jakab Péter elleni etikai eljárás. Az etikai bizottság elmarasztalta ugyan a volt pártelnököt, de szankciókat nem szabott ki vele szemben. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Jobbik nem akarja kenyértörésre vinni a dolgot Jakabbal. Más olvasat szerint: a Jobbik nem szeretne ürügyet szolgáltatni arra, hogy Jakab elhagyja a pártot.

Élesebbnek tűnik a Molnár Enikő ellen folyó etikai eljárás, ami Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes kezdeményezésére indult.

Molnár Enikő biztosra veszi, hogy ki fogják zárni a pártból.

Az etikai bizottság előtt tartott keddi meghallgatáson ennek megfelelően fogalmazott: „Megköszöntem, hogy tizenkét évig a Jobbik aktivistája lehetettem”.

A közelmúltban tíz jobbikos helyi szervezet szűnt meg, az érintett települések közé tartozik egy közel húszezres népességű város, Tiszaújváros is. „Nem asszisztálunk tovább ahhoz a vezetéshez, amely összekacsint a Fidesszel, és a Jobbik elnökét, Jakab Pétert megpróbálta feláldozni, kivégezni az Orbán-rezsim érdekében” – áll az erről beszámoló közleményben.

Bíró László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés jobbikos képviselője megerősítette, hogy a kilépések és megszűnések a Jakab Péter elleni fellépéssel magyarázhatók. A távozó jobbikosok már azt is figyelmeztető jelnek vették, hogy Jakab lemondott a pártelnöki tisztségről. A közvetlen kiváltó ok pedig az volt, hogy leváltották a parlamenti frakció éléről. „Mindent megtettem annak érdekében, hogy békét teremtsek. Nem sikerült” – mondta Bíró László, aki régebben antiszemita megjegyzéseket tett a közösségi médiában, amiért utóbb bocsánatot kért.

Még tagja a Jobbiknak, és formailag választókerületi szervező. A posztra azonban nem pályázik újra.

A Jobbik jelenlegi állapotában nincs mit szervezni”

– közölte.

Nyitókép: Facebook

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés