Egy német Gepard légvédelmi gépágyú megsemmisítéséről számolt be az orosz katonai szóvivő

2022. augusztus 10. 21:14
Konasenkov szerint az orosz légierő csapásai megsemmisítették az ukrán 54. gépesített lövészhadosztály lőszerraktárát a donyecki régióban lévő Krasznohorivkában.

Egy Gepard típusú német önjáró légvédelmi gépágyú megsemmisítéséről és három ukrán harci gép lelövéséről számolt be egyebek között a szerdai hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Konasenkov szerint az orosz légierő nagypontosságú csapásai

megsemmisítették az ukrán 54. gépesített lövészhadosztály lőszerraktárát a donyecki régióban lévő Krasznohorivkában.

A támadás következtében mintegy harminc ukrán katona életét vesztette és mintegy hatezer különböző kaliberű lőszer, valamint hét jármű megsemmisült. Az orosz légierő támadta az ukrán 93. gépesített dandár ideiglenes állomáshelyét a Harkiv megyei Andriivka falunál, ami mintegy száz katona halálát okozta és több mint 20 egységnyi haditechnikát tett üzemképtelenné.    

A tábornok azt mondta, hogy a szakadár „Donyecki Népköztársaságban” lévő Peszki környékén az ukrán 56. gépesített lövészdandár az orosz légierő csapásai következtében elvesztette harcképességét, személyi állományának mintegy 70 százaléka megsemmisült, a mozgósított utánpótlásból pedig a többség megtagadta, hogy a frontra menjen és dezertált.  

A hadijelenetés értelmében az orosz harcászati légierő gépei, valamint a rakéta- és tüzérségi erők öt vezetésipontot, hét hadianyagraktárt, valamint rakéta- és tüzérségi fegyvereket semmisítettek meg,

köztük egy német Gepard önjáró légvédelmi gépágyút a Mikolajiv megye Novopavlivkánál és egy Sz-300-as föld-levegő rakétarendszert a donyecki régióban lévő Kramatorszk közelében.    

 

(MTI)

Nyitókép: Michael MANDT / BUNDESWEHR / AFP

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés