Francia lap: Orbán Viktor folyamatosan provokálja az EU-t

2022. augusztus 10. 15:05
„Orbán Viktor már július 23-án sokkot okozott Romániában, amikor elutasította a soknemzetiségű társadalom vízióját” – írja a Les Echos.

Jogállamiság, energia vagy adózás: a magyar miniszterelnök folyamatosan akadályozza az EU működését, vagy ellentmond alapvető értékeinek – írta a Les Echos, folyamatos provokációnak nevezve Orbán Viktor megnyilvánulásait.

A legutóbbi példa, hogy a Dallasban megrendezett CPAC-en ismét támadta a globalistákat, a migránsokat és a gender fluiditást, előtte pedig találkozott Donald Trump volt amerikai elnökkel, akit a barátjának nevezett. „Orbán Viktor már július 23-án sokkot okozott Romániában, amikor elutasította a soknemzetiségű társadalom vízióját” – írja a francia lap.

Brüsszel vs. Budapest

A cikk szerint Orbán Viktor, „aki Ukrajna inváziója óta mindig is megőrizte kétséges Moszkva-közeliségét, tárgyalt a Gazprommal, hogy több orosz gázt szerezzen be, miközben az összes többi tagállam arra törekszik, hogy amennyire csak lehetséges, csökkentse az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függését”. Budapest elhúzta az orosz olaj elleni embargóval kapcsolatos tárgyalásokat, és egyedüli tagállamként ellenezte Brüsszel gázfogyasztást csökkentő terveit.

Az írás kitért a magyar gazdaság állapotára, kiemelve, hogy Brüsszel még mindig nem hagyta jóvá a helyreállítási alapot Budapest számára, „a gyakran elcsalt közbeszerzésekre és az igazságszolgáltatás nem megfelelő függetlenségére hivatkozva”. Ha Brüsszel nem kap megfelelő garanciát az év végéig, Magyarország elveszti a támogatás 70 százalékát.

A Bizottság által bevetett jogi arzenállal szemben Magyarország nem habozott élni vétójogával, június végén blokkolta például a multinacionális vállalatokra vonatkozó globális minimumadó tervét. Mindez feszült őszi egyeztetéseket ígér – olvasható a Les Echos hasábjain.

Fotó: ERIC PIERMONT / AFP

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem sok nemzetiségről van szó, hanem kultúrákról és .a más kultúrából érkezők befogadható arányáról. Legálisan be lehet jönni Magyarországra. Ezt a francia újságírók nagyon jól tudják.

Minden napra jut nyugaton egy ördögorbán írás. Most ezek voltak a sorosok.

"elutasította a soknemzetiségű társadalom vízióját"

Ti utasítottátok el, amikor a soknemzetiségű történelmi Magyarországot szétcsonkoltátok.

Az osztrák-magyar monarchia egésze heterogénebb volt mégis jobban állta az ütéseket, mint például Szerbia vagy Olaszország. A trónörököst pont azért nyírták ki a szerbek, mert szlávbarátként teljesen meghiúsította volna a szeparálódást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés