Részegen, lopott autóval randalírozott egy katonai ellenőrző ponton egy ukrán férfi

2022. augusztus 9. 21:35
Az ukrán gárdisták leadtak két figyelmeztető lövést, ami nem bizonyult hatékonynak, ezért aztán tüzet nyitottak az autóra.

Az ukrán nemzeti gárda számolt be az esetről, amely szerint őrizetbe vettek egy ukrán állampolgárt, miután a férfi részegen ellopott egy autót, majd áthajtott egy katonai ellenőrző ponton – írja a Newsweek.  Éjfél körül, miközben Kijev városának egyik ellenőrző pontjánál teljesítettek szolgálatot,

az Ukrán Nemzeti Gárda katonái észrevették, hogy egy autó nagy sebességgel próbál áthajtani az ellenőrző ponton

– ismertette a hadsereg. 

Elmondásuk alapján a katonák figyelmeztették a férfit, hogy álljon meg, ám miután nem akart engedelmeskedni, „határozottabb” eszközökhöz kellett folyamodniuk:

a gárdisták leadtak két figyelmeztető lövést, ami szintén nem bizonyult hatékonynak, ezért aztán tüzet nyitottak az autóra.

Ezután a férfi kiszállt a kocsiból, és elmenekült a helyszínről.

Nem sokkal később a gárdisták megtalálták, és őrizetbe vették. Kiderült, hogy az elkövető egy többszörösen elítélt ukrán állampolgár. Vélekedésük szerint alkoholos befolyásoltság alatt ellopta az autót, és megpróbált elmenekülni vele. A gárdisták átadták a férfit a Nemzeti Rendőrség operatív és nyomozó egységeinek, akik kivizsgálják a bejelentett eseményeket.

Nyitókép: AFP

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés