Tóth Gabi: Erőszakosan próbál egy bizonyos kör különböző ideológiákat lenyomni a torkunkon

2022. augusztus 9. 7:50
Ha valakik liberálisnak mondják magukat, miért nem tudnak az én értékrendem mellett szó nélkül elmenni? Miért állítják magukról, hogy elfogadóak, ha nem azok? – veti fel az énekesnő.

Az identitásunk, hitünk, kultúránk megőrzése a megmaradásunk záloga” – fogalmaz az Origónak adott interjújában Tóth Gabi énekesnő, aki erdélyi turnéjáról, valamint az őt ért támadásokról is beszélt a lapnak.

„Erő, büszkeség, nemzettudat, ez a magyarság. Ez a mi küldetésünk”

Mint az énekes az interjú során fogalmaz:

az az álmom, hogy eljön majd az idő, talán nem is olyan sokára, amikor rólunk vesznek példát a nyugati országok.

Erő, büszkeség, nemzettudat, ez a magyarság. Ez a mi küldetésünk. Meggyőződésem, hogy a magyaroknak nincs párja a világon” – húzza alá. „Különlegesek, egyediek vagyunk, tele tehetséggel, szorgalommal, és elképesztő kulturális hagyományokkal” – teszi hozzá Tóth Gabi.

Az őt ért támadásokról, és a „hangos kisebbségről

Az őt ért támadásokról szólva a művész elárulja, az adott számára erőt, hogy tudta, „ez csak a társadalom szűk rétege, akik azonban nagyon hangosak. Úgy éreztem, hogy a valóságot akarják meghamisítani”.

Az énekes arra is kitér: „a helyzet az, hogy soha nem titkoltam, hogy honnan jöttem, milyen értékrendet vallok magaménak, hogy látom a világot.” Felidézi: „már 2012-ben énekeltem a Nemzeti dalt a Kossuth téren Orbán Viktor beszéde előtt, de az akkor senkinek nem tűnt föl.”

Mint fogalmaz: „aztán

a hangos kisebbség megkérdőjelezte, hogy én őszintén ebben hiszek-e. Elképesztő vehemenciával jöttek nekem a magukat el- és befogadóknak vallók. Én pedig azt mondtam: Tudjátok mit? Igen!

Ez az én értékrendem. Ez volt az én coming outom. Mert látom, hogy felborult az egyensúly.” Az énekesnő szerint

erőszakosan próbál egy bizonyos kör különböző ideológiákat lenyomni a torkunkon. Mintha a talpáról a tetejére borult volna föl a világ, alapvető értékeket kérdőjeleznek meg,

olyan dolgok történnek, amit néhány évvel ezelőtt még álmunkban sem gondoltunk volna. Nyugat-Európa pedig élen jár ebben.” Anyaként én már a kislányomért is felelősséggel tartozom, nagyon nem mindegy, hogy milyen világban nő föl” – fogalmaz a művész.

Egyet azonban nem értek, mégpedig azt, hogy ha valaki liberálisnak mondja magát – ahogy a gyűlölködők és lázítók nevezik magukat –, miért nem tudnak az én értékrendem mellett szó nélkül elmenni?

Miért állítják magukról, hogy elfogadóak, ha nem azok?”

– veti fel a kérdést Tóth Gabi.

Az Origo Tóth Gabival készült interjúját teljes terjedelmében ide kattintva olvashatja.

***

Matyóblúz tetkóval? – Tóth Gabi hazatalált

Ez a közeg befogadott, kiállt értem, és nem ítélkezik – mondja a hitben otthonra lelő Tóth Gabi, az 52. Nemzetközi eucharisztikus kongresszus önkéntes hírnöke. Az egykori Megasztár-résztvevő énekessel útkeresésről, a személyét érő támadásokról, a tehetségkutatók kemény világáról és a közelgő katolikus világeseményről beszélgettünk. Bővebben is érdekel!

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te már a hülyének tettetés fázisában vagy. Mi lett a hisztéria fázissal?

@Hannibalbarkasz
@makám
A mi vezérünk megoldja, hogy ne a keményendoldozókisember fizesse meg a 12 ft/kW áron termelt paksi áram háborúshelyzetesvilágpiaci árát!

Majd jön Róbert bácsi és mindenki helyett kifizeti a lóvét.

Punktum.

Cigányokról:
Gyalogolok a külső Baross utcából nyíló Kálvária tér (kommunisták alatt Kulich Gyula tér) belső oldalán. Kora este egy rendezvényre tartottam a Visy-utcában lévő Magyarok Házába.
A park járdáján megyek, amit alacsony korlát választ el a parktól. Előttem két nő és egy férfi áll és beszélget. Ahogy közelükbe érek hallom a férfit:
- Én nagyon gyűlölöm a magyarokat.
Az egyik nő azonnal válaszol:
- Te vigyázz, a kislányod félig magyar!
A férfi gyorsan:
- Én is félig magyar vagyok.
(Tehát másodperceken belül kiderült, hogy a kislánya háromnegyed magyar, így az apa gyűlölete tárgya.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés