Már májusban fenyegetett Ukrajna az olajvezetékkel

2022. augusztus 9. 15:23
„Ukrajnának van egy erős ütőkártyája: a Barátság kőolajvezeték” – üzente hónapokkal ezelőtt az ukrán energiaügyi miniszter tanácsadója, korábbi külügyminiszter-helyettes.

Olena Zerkal ukrán energiaügyi miniszter tanácsadóját, korábbi külügyminiszter-helyettest idézte az Ukrinform, aki egy májusi ülésen úgy fogalmazott: Magyarországnak egyre „nő az étvágya” az uniós pénzek iránt, ezen felül pedig bármit követelhetnek az Európai Uniótól, utalva az orosz olaj embargóját érintő magyar vétóra. Zerkal ugyanakkor úgy fogalmazott: 

Ez sajnálatos, mivel Ukrajnának van egy erős ütőkártyája: a Barátság kőolajvezeték”

A vezeték első magyarországi szakasza, a Szlovákiából érkező 148 kilométer hosszú és 400 milliméter átmérőjű Barátság I. 1962-re készült el. Párját, az Ukrajnából érkező 600 milliméteres átmérőjű Barátság II-t 1972-re készítették el.

Akár valami történhet is ezzel a vezetékkel, de végső soron az ukrán kormány, és az elnök dönt politikai kérdésekben, és abban, hogy olyan nyelvezetet használjunk, amit Orbán Viktor is megért”

– húzta alá Zerkal.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbánnal hadakoznak ezek is, pedig Bidennel is összemérhetnék magukat!

Itt az ideje, hogy a lengyelek és a németek megmutassák, milyen az igazi európai szolidaritás.

Bocsika, de a szankciókat nem az eus tagországok alkalmazzák az oroszokkal szemben? Ukrajnának mi köze van egy eus rendelethez, ők nem végrehajtói annak!!!

Egyre inkább felhúzom magamat a helyzet totális abszurditásán.

Öntjük a pénzt Ukrajnába, szó szerint mi (EU) tartjuk életben őket, hitelt veszünk fel, hogy pénzt adhassunk nekik, adjuk nekik a gázt, a benzint, még a fegyvereket is öntjük nekik (lásd szlokákok), 750 milliárd dollárról beszélnek már, hogy annyi pénzt akarnak, befogadtunk 10 millió ukrán menekültet... nem folytatom.

Erre VÁLASZUL ezek az ÁLLATOK megakadályozzák az orosz olaj bejutását Közép-Európába.

Na most HA létezne az EU bármennyire is komolyan vehető HATALMI ENTITÁSKÉNT, most azonnal felkérdezné Kijevet, hogy akkor mi van. És holnaputántól jönne az olaj.

Az ami történik, sajnos pontosan illusztrálja azt, hogy: EURÓPÁNAK VÉGE VAN.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés