Ukrán katona vallomása: Kijev már a háború előtt Oroszország elleni támadásra készült

2022. augusztus 9. 8:17
A Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap ír egy ukrán hadifogolynak tulajdonított kijelentésekről.

Az Index arról tudósít a Moszkovszkij Komszomolec című lap nyomán, hogy egy orosz fogságban lévő ukrán katona szerint a háború előtt a parancsnoki állományban egy közelgő donbászi offenzíváról, valamint egy Oroszország elleni meglepetésszerű csapásról beszéltek. „El kell foglalnunk a donbászi területeket, és esetleg tovább kell mennünk” – idézte a tiszteket Vagyim Agafonov. A hadifogoly hozzátette, hogy a katonákat a nyugati országok támogatásukról biztosították egy Oroszország elleni támadás esetén, mondván, hogy még külföldi csapatokat is bevetnének.

„Volt propaganda,

hoztak mindenféle röpiratokat arról, hogy milyen vérszomjas az orosz világ.

Volt egyfajta fasiszta ideológia. Azt mondták, hogy meg kell támadnunk Oroszországot, le kell győznünk ezt a gonosz birodalmat, vissza kell szereznünk a földjeinket” – tette hozzá a katona, az orosz Moszkovszkij Komszomolec című lap állításai szerint.

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 161 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyértelmű. Lehetne minimális kritikai érzék a Mandi-szerkesztőkben, ha már nem undorodnak eleve az orosz propagandától.

Abból készülök a Bahamákra.

Ha úgy értik, hogy Ukrajna katonai támadást tervezett a Dobaszi "köztársaságok" és a Krím ellen, akkor valóban nem kizárt, viszont föl kell tenni a Horn gyulai kérdést: "Na és?". Ha viszont úgy értik, hogy Ukrajna a nemzetközileg elismert határai között egy atomhatalom megtámadását tervezte, akkor kizárt.

Ne tudd meg! A földi paradicsom. Ilyemiről te csak álmodozol, miközben közvetlenül nyalod a seggeket.

Más:
A mai, holnapi és holnaputáni gyurcsányi-cikk hozzászólóinak 99%-aval egyetértek.

Zelenszkijről, az ő helyzetében elképzelhető, hogy már ilyen dumákat kell nyomnia ahhoz, hogy a harci morált fenn tudja tartani. Ma már egyértelmű, hogy jobb lett volna lemondani a NATO tagságról, a nyelvtörvényről, megadni az oroszok lakta részeknek az autonómiát.

Legfőbb képen jobb lett volna az USA-t kizárva az európai országok közvetítésével rendezni a viszonyt Oroszországgal. De ehhez egy önállóan cselekvőképes EU kellett volna.

Hát, azért a nemzetközileg, pl. Ukrajna által is elismert orosz határok elleni támadás... Ilyesmit csak fordítva tudok elképzelni... Február 24 óta...

Na igen. Hiszen a 2. világháború is úgy kezdődött, hogy -a németek szerint- Lengyelország megtámadta Németországot...

Amúgy igazad lehet... Megőrülök a strandon másfél óra után :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés