Hiába a háború és az energiaválság, a világ vezető politikusai elégedetten nyaralgatnak

2022. augusztus 6. 22:37
A kanadai miniszterelnök magángéppel repked, a cseh miniszterelnök a horvát tengerparton pihen, a német kancellár elment kirándulni, de Boris Johnsont sem érdemes most zavarni.

Beütött a nyár és bár soha nem látott kihívásokkal kell a kormányoknak szembenéznie, a világ vezető politikusai elmentek nyaralni. Olaf Scholz német kancellár már több mint egy hete pihen, Bajorországban túrázik Allgau régióban feleségével. Közvetlen helyettese, a zöld Robert Habeck próbálja pótolni kiesését.

 

Emmanuel Macron francia elnök is belföldön nyaral, ő a Cote d'Azur tengerpartot szemelte ki, a francia bulvárlapok címlapon hozzák a supozó politikust. Úgy tudni, Macron következő három hétben a Fort de Brégançon elnöki nyári rezidenciát választotta.

A hivatalos kommüniké szerint az elnök távollétében a kormány folytatja a munkát, ugyanakkor az is igaz, hogy a legközelebbi francia kormányülés augusztus 24-én esedékes. Addig pedig a francia miniszterek is szabadok.

Előbb említett kollégáival ellentétben a brit miniszterelnök bár szeptember 6-án leköszön, szerdától vasárnapig szabadságon van, azt azonban még a brit sajtónak sem sikerült kiderítenie, hol pihen Boris Johnson. Az elmúlt két év nyári üdülései Boris Johnson szempontjából katasztrofálisan sikerültek: két éve Skóciában kenuját egy áramlat kisodorta a tengerre, tavaly pedig a spanyol Marbellán időzött - festegetés közben fénykép is készült róla - ami a Brexit-válság miatt került össztűz alá a brit nyilvánosságban.

Van olyan, aki nem pihen annyit

Karl Nehammer lemondta görög vakációját, ugyanis jelentése szerint az inflációval akar foglalkozni. A kancellár teljes figyelmét az infláció elleni küzdelemre szeretné összpontosítani, ezért lemondta az augusztus első felére tervezett görögországi nyaralását. A kancellár azonban nem marad teljesen pihenés nélkül, augusztusban két hosszú hétvégét is a családjával szeretne eltölteni.

 

Petr Fiala cseh kormányfő a horvát tengerparton pihen augusztus első hetében, a kormányszóvivő azonban nem fejtette ki, melyik városban nyaral a miniszterelnök. Az első héten Marian Jurečka miniszterelnök-helyettes, a másodikon Vít Rakušan miniszterelnök-helyettes pótolja a kormányfőt. Fiala egyébként visszatérő vendég a horvát tengerparton, már 2019-ben is innen posztolt a Twitteren.

Justin Trudeau is most pihen, ő az egzotikus Costa Ricát választotta, a liberális politikus családjával egy magángépen keresztül érkezett a turistaparadicsomba. A költségeket ezúttal is a család állja. Viszont biztonsági okokból a kanadai légierő gépét kell igénybe venniük, az oda-visszaút pedig 57 ezer dollárba kerül.

Nyitókép: NiceMatin/Twitter

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha háború lesz elsőkét fog hadba vonulni és utolsóként tér haza.
Ha a csecsenekkel nem találkozik.

Vagy tévedek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés