Zacher szerint zárt térben ismét maszkot kéne hordanunk

2022. augusztus 5. 18:15
Az orvos szerint az adatokból kivehető, hogy ősszel újabb hullám várható.

Zacher Gábor pénteken adott interjújában arra buzdított mindenkit, hogy zárt terekben ismét kezdje el hordani a maszkot. Elmesélte, hogy a hatvani kórházban napi hét-nyolc Covid-pozitív beteg kerül hozzájuk, ami az ottani beteglétszámhoz viszonyítva elég sok.

Közülük mindennap legalább egyet fel kell venni az osztályra. Nem azért, mert a Covid-fertőzés olyan súlyos, hanem az egyéb betegségei mellett veszélyes lehet”

– mesélte, majd azzal folytatta, minél többször kapja el valaki a koronavírust, annál enyhébb lesz a betegség lefolyása, de az adatok alapján szerinte az látszik, hogy ősszel újabb hullám várható.

Kijelentette, a nagy fesztiválokon indokolt lenne a maszkviselés, hiszen kis helyen zsúfolódik össze sok ember. A koronavírus kormányzati portálon megjelent legfrissebb számok is emelkedést jeleznek, hiszen egy hét alatt összesen 96-an veszítették életüket koronavírusban, és 1593-an vannak kórházban. Az elhunytak száma egy hét alatt majdnem duplázódott, csaknem 22 ezer új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés