Jobbik-alelnök Jakab Péterről: Emlékét megőrizzük

2022. augusztus 5. 17:15
„Nagyon nehéz mit mondani arra, ha valaki menni akar, de akkor azt szoktuk mondani, hogy az emlékét megőrizzük” – mondta Lukács László György a bukott pártelnökről.

A Jobbik alelnöke a Spirit Fm reggeli Aktuál című műsorában nyilatkozott. Arra a kérdésre, miszerint elképzelhetőnek tartja-e, hogy Jakab Péter új pártot tervez alakítani, Lukács azt válaszolta:

Nincs szükség az ellenzék további megosztására, nagyon nehéz mit mondani arra, ha valaki menni akar, de akkor azt szoktuk mondani, hogy az emlékét megőrizzük”.

A politikus hozzátette: bíznak benne, hogy Jakab Péter szíve jobbikos, és marad a pártban, és nem a Nép Pártján nevezetű szervezettel képzeli el a jövőt. Hozzátette: mások rossz tanácsára alapozva. „Jakab Péter a Jobbik frakciónak a tagja, és mi azt is szeretnénk, hogy az maradjon, de az a helyzet, hogy valaki mást javasol neki” – fogalmazott. Lukács László György szerint Jakab Péter „mindig is jobbikos fejjel gondolkozott, de ebben a minőségében komoly változáson ment át”. Ennek ellenére marasztalnák. 

A szerződések

A frakció tudta nélkül megkötött szerződésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: amit Jakab Péter a szerződésekkel csinált, az nem büntetőjogi kategória, erre egy frakcióvezetőnek van lehetősége, de egyeztetni kellett volna.

Ezt szeretném leszögezni: a Jobbik nem tett feljelentést, nem is fog ebben feljelentést tenni. Ebben Jakab Péter számíthat a Jobbik védelmére”

– tette hozzá. Lukács László György szerint az a probléma, hogy ezek az egész ciklusra szólnak. „Akkor, amikor a párttól egyébként is több tízmillió forintot vett el a kormányzat, akkor nem biztos, hogy 4 évre előre a gazdálkodást annyira könnyű tervezni"  – mondta az alelnök.

Kapcsolódó

Jobbik: 103 millió forint értékben írt alá szerződéseket Jakab Péter a frakcióvezetés beleegyezése nélkül

Dagad a Jakab-Jobbik botrány. Bővebben...

Nyitókép: Mandiner-videó

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Helyesen: emlékét megátkozzuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés