Medvegyev posztolta, majd törölte: Grúzia és Kazahsztán lesz a következő

2022. augusztus 4. 6:04
Az oroszok azt állítják, hogy a volt orosz elnök közösségi oldalát feltörték.

A Newsweek arról ír, hogy Dimitrij Medvegyev volt orosz elnök közösségi oldalán egy bejegyzés jelent meg: ebben

a politikus azt részletezi, hogy Oroszországnak vissza kellene állítania a régi határait.

A VKontakte-oldalon megjelenő bejegyzésben az Oroszországgal szomszédos, a volt Szovjetunióhoz tartozó országok, például Grúzia és Kazahsztán kapcsán tett megjegyzéseket Medvegyev, ám a posztot 10 percen belül törölték. Segítője, Oleg Oszipov a Tass hírügynökségnek azt állítja, Medvegyev közösségi oldalát feltörték.

Hozzátették: az üzenet elég ideig volt fent ahhoz, hogy az ellenzéki televíziós személyiség, Kszenja Szobcsak képernyőképeket tegyen közzé. A bejegyzésben az állt, hogy

miután Kijev és Kis-Oroszország összes területe megszabadult a nacionalista bandáktól, Oroszország újra egységes lesz.

Eszerint 1801 előtt Grúzia (mint ország), nem létezett, és az orosz birodalom része volt, és hogy Észak- és Dél-Oszétia, Abházia és Grúzia többi területe csak egyetlen állam részeként egyesíthető Oroszországgal. Kazahsztánt is mesterséges államként írta le, amely a Szovjetunió összeomlása előtt túlnyomórészt szláv volt. Azt írta (valaki), hogy a kazah kormány különböző etnikai csoportokat telepít át az országba, ami az oroszokat érintő népirtásának minősíthető.

„Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy az 1990-es évek elején elkövetett végzetes hiba ki lesz javítva. Minden nép, amely egykor a nagy és hatalmas Szovjetunióban élt, újra együtt fog élni barátságban és kölcsönös megértésben. Oroszország ismét egységes, hatalmas és legyőzhetetlen lesz, mint ezer évvel ezelőtt.

A következő hadjáratban megkezdjük Szülőföldünk határainak helyreállítását”

– állt a posztban, amely a Szovjetunió összeomlására utal. Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács alelnöke, Oroszország elnöke volt 2008-ban, amikor kitört a háború Grúzia, Oroszország és a Moszkva által támogatott önjelölt Abházia és Dél-Oszétia között. A konfliktus után az utóbbi kettő kikiáltotta függetlenségét Grúziától, amit Moszkva elismert – írja a Newsweek.

Nyitókép: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "feltörők" is csak azt írták ami az orosz történelem maga:
"Az oroszok már öt évszázadon keresztül próbálják országuk végső határát meglelni, de sehogy sem sikerül.”
(A. L. Kennedy, The Quarterly Review, 1947. január)

Egyébként az orosz birodalmi terjeszkedés volt az, amiről Fridhjof Nansen, norvég sarkkutató és Nemzetek Ligája (Népszövetség) megbízott, állította közel 100 éve már: "Oroszország az 1500-as évektől kezdődően minden hét évben egy norvégiányi területet kebelezett be."

(Ezen, addig megállíthatatlan terjeszkedés érte el határainkat is 1939-ben. Egyetlen valamirevaló döntéshozó sem hagyhatta ezt figyelmen kívül.)

Pontosan. De mi volt előbb?

Ami Ausztráliát illeti, ők is féltek ettől az agresszív (orosz) birodalomtól. Az 1860-as évektől kezdődően partvédő beton erődítményeket építettek mélytengeri kikötőik védelmére. A partvédő ütegek elhelyezése évtizedeken át folyt. Amint az elfogyott pénzt pótolni tudták, a munkálatok tovább folytak.

Ezt onnan veszem, hogy jártam néhány ilyen erődítésben, ahol pedig nem voltak ezek már meg, a helytörténeti múzeumok szóltak róluk.

Kösz az infót. Új-Zélandon nem voltam, de illik a képbe.
(Japánt már 1945-ben megtámadták, három nappal az atombomba ledobása után persze.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés