A rasszista ideológia magjai még 2022-ben is léteznek és táptalajra is találnak

2022. augusztus 2. 20:14

Budapesti Amerikai Nagykövetség
Facebook
A sokszínűség nem pusztán olyan tulajdonság, amelyet el kell viselni, hanem olyan ügy, amelyet ünnepelni kell.

„Augusztus 2-án, a roma holokauszt emléknapja alkalmából szomorúsággal emlékezünk arra a tragikus népirtásra, amely több százezer európai roma halálát okozta. Sajnálatos módon a rasszista ideológia magjai még 2022-ben is léteznek és táptalajra is találnak. Ezek az ideológiák azonban nem csupán helytelenek, hanem veszélyesek is: fel kell ezért őket számolni, hogy helyüket átvehesse az egyenlőségre és az emberi méltóság tiszteletére épülő kultúra.

A sokszínűség nem pusztán olyan tulajdonság, amelyet el kell viselni, hanem olyan ügy, amelyet ünnepelni kell, hiszen mindannyiunk számára erő és előny származik belőle. Csatlakozunk mindazok hangjához, akik elítélik az idegengyűlöletet, a diszkriminációt valamint a rasszizmus minden formáját, és közösen állunk azokkal az egyénekkel és közösségekkel, akik és amelyek a gyűlölet és a megosztás ideológiáit elszenvedték.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "sokszínűség" ideológiája valójában egy kényelmes szellemi restség: könnyű mindent jóváhagyni, mert akkor nem kell a kötelező-feltétlen igazságot keresni, mércévé tenni.

Több százezer?
Kezemben David E. Stannard könyve: American Holocaust, the Conquest of the New World, Oxford University Press, 1992. (Amerikai holokauszt, az Újvilág meghódítása)

Idézet egy méltatásból: Megsemmisítő leírása a halálnak, betegségnek, nyomorúságnak és apokaliptikus megsemmisítésnek, ami az amerikai indiánokat érte az 1492-t követő évszázadokban. (The Washington Post Book World)

És egy másikból: Stannard meggyőzően bemutatja, hogy ami történt az a legrosszabb demográfiai tragédia az emberi faj történelmében. (The Boston Sunday Globe)

Kérdem az igen tisztelt amerikaiakat: nem önmaguk háza táján kéne sepergetniük?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés