Tiltakoznak a játékosok, amiért a csapat szivárványos mezt akar rájuk rakni

2022. július 25. 15:27
Hét játékos is bojkottálja a Manly legközelebb meccsét, amiért a csapat vezetősége ragaszkodik a szivárványos mezhez.

Hét játékos is jelezte, nem hajlandó pályára lépni a csütörtökön megrendezésre kerülő Manly-Roosterts ausztrál rögbirangadón. A Manly hagyományosan hófehér mezben szokott játszani, azonban hétfőn a csapat vezetősége közölte, új színként megjelenik majd a Pride-szivárvány, ami teljesen kiborította a játékosokat. 

Des Hasler, a csapat edzője meg nem erősített információk szerint a játékosokat támogatja a bojkott során, mivel a klub nehéz helyzetbe sodorta őket azzal, hogy az ötletüket nem közölték korábban. A klub vezetése az ausztrál sajtó szerint válságtanácskozást hívott össze és meghívták a játékosokat is. 

A tiltakozó játékosokat leginkább az háborította fel, hogy a klub annak ellenére is ragaszkodik a szivárványos mezhez, hogy ők ezt vallási és kulturális okokból nem hajlandóak felvenni. A szivárvány több helyen is, a mellkasi részen, a nyaknál és a karoknál is megjelenik az új felsőn. Az Ausztrál ligarögbi‑bajnokság (NRL) vezetősége jelezte, arra nincs lehetőség, hogy a tiltakozó játékosok egy másfajta mezben lépjenek a pályára, egységesnek kell lenniük. 

 

Nyitókép: Manly United

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig olyan cukik:-) héten nem akarnak cukik lenni:-)

Gondolom a reklámhoz hatalmas összegű szponzori pénz jár. Azt elképzelni sem tudom, hogy
pénz nélkül csinálnak magukból hülyét.

A pólón valóban nem az LMBT szimbólum tündököl, de a szivárvány 6 színből áll: 3 alapszín, és 3 másodlagos szín. Newton tette még hozzá a kék és lila közt az indigót, mert ő hitt a 7-es szám misztikus erejében, de valójában 6 az a 7. Ennek alapja az emberi retina, és az agyi képalkotás fiziológiája. A madarak úgy 16 színt látnak a szivárványban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés