Reggeli csúcsforgalom: megint lezárták a Margit hidat a tüntetők

2022. július 18. 8:04
A rendőrök kérése ellenére már a villamossíneket is elfoglalták.

A Magyar Nemzet arról tudósít, hogy sok médiamunkás volt kíváncsi a ma reggel 7-re meghirdetett tüntetésre, azonban az érdeklődők száma még az eddigiektől is jelentősen elmaradt.

A kezdésre nagyjából 100 ember gyűlt össze a Margit híd pesti hídfőjénél.

A „tömeg” tíz perc után elindult a hídon, azonban a nagykörút külső sávjába engedték csak be őket a tüntetést biztosító rendőrök. A mai demonstráció már a hatodik múlt hétfő óta, írják, a szervezők ezúttal már-már kínosan próbáltak ügyelni rá, hogy baloldali politikusok még véletlenül se tűnjenek fel a színen, így hivatalosan a futárok tüntetéseként harangozták be az eseményt. A megjelentek között ennek ellenére alig látni biciklis futárt, akik megjelentek azokat nagy erőkkel fényképezik a sajtó megjelent munkatársai.

Az időközben a bámészkodókkal együtt nagyjából 300 fősre „duzzadt” tömeg a hídon teljesen kettészakadt, írják. Egyelőre a Margit híd északi oldalára, a híd feléig engedik fel őket a rendőrök, viszont ahhoz sem voltak elegen, hogy ilyenformán az objektum negyedét megtöltsék emberekkel. A résztvevők egy kisebb csoportja dühösen visszaindult a híd közepétől, írják, hogy szóljon a többieknek, ne hagyjanak lyukakat a hídon. Ők még nem tudják, hogy nem a pesti oldalon ragadt emberek hibája, hogy nincsenek elegen a híd negyedének feltöltéséhez, hangsúlyozza a portál.

Több helyről hallani a szervezők részéről, hogy „ez így katasztrófa”,

a demonstrálók túl kevesen vannak ahhoz, hogy lezárják a hidat. Hozzátették: ennek ellenére a tüntetők elkezdenek beszivárogni a híd belső sávjaiba, a villamossíneket a szervezők kérésére akkor még szabadon hagyták.

Végül lezárták a hidat és a villamossíneket is blokkolják

Háromnegyed órával a kezdés után a tüntetők végül lezárták a Margit hidat, írják. A hvg arról ír, hogy  közben már a villamossínt is birtokba vették a tüntetők,

az autók inkább visszafordulnak,

már fel sem mennek a tüntetők által elfoglalt hídra. A rendőrök azt kérik, hogy legfalább a villamossínt hagyják szabadon, de hiába.

Összesen 286 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi az, hogy a rendőrök kérlelik őket? A tüntetők még nem csinálják meg, amit a rendőrök szépen kérnek tőlük?

Az biztos, hogy érvényt szereztek volna a kérésüknek!

350-en egy másfélmilliós metropoliszban... és a hétfő reggeli csúcsforgalomban lezárnak MÉG EGY hidat... gratulálok, tényleg!

Ja, és ugye ez lenne a szörnyűséges DIKTATÚRA...

Kb annyi az újságíró, mint a tüntető. Külföldi újságírók már ide érhettek?

Idióta, néhány ember (=nagyon kevés, egy másfélmilliós városban pláne) is le tud zárni egy létfontosságú Duna-hidat (komoly károkozás a közlekedésben, pláne hétfő reggel, pláne egy eleve KamuGeri által sújtott övezetben).

Ja, és mi az, hogy Gyurcsány "a hatalom közelében sincs"? Eszednél vagy? A LEGANAGYOBB ELLENZÉKI PÁRT VEZÉRE! Ennél közelebb nem nagyon lehet lenni a hatalomhoz, ráadásul most már SZEMÉLYESEN BEJELENTKEZETT A KORMÁNYZÁS ÁTVÉTELÉRE... te milyen műsort nézel?

Na jó, Hollandiában lőnek és újságírót gyilkolnak. Az nem annyira érdekes.

X.
Úgy látom, neked a lelked lett.......(mszp-mzp)

Ja. Mert Budapesten terem a zöldség.

Akkor a te termenyeidet viszik vidékre?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés