Az ukránok aknásítják a belarusz határhoz közeli területeket

2022. július 10. 17:14
Ukrajna fehérorosz támadástól tarthat.

Az ukrán hadsereg megkezdte a fehéroroszországi határterületek aknásítását, amelyről külünböző felvételek is megjelentek, amelyek a közösségi médiában keringenek – írta meg az Azonnali. Szergej Najev altábornagy, az Ukrán Fegyveres Erők egyesített haderejének parancsnoka ma azt mondta, hogy

folyik a veszélyesnek titulált területek elaknásítása és a mérnöki kerítések felépítése.

Azt írják: videók már szombaton is megjelentek különböző Telegram-csatornákon, amely azt mutatták be, ahogy az ukrán fegyveres erők katonái aknásítottak utakat és vasúti síneket a fehérorosz határvidéken, de hivatalos megerősítés csak vasárnap érkezett.

 

 

A videók alapáján látható a védekezésre való felkészülés a Novaja Rudnia határátkelő környékén folyok, az ukrán-belarusz határon.

Bár Lukasenka elnök többször is kijelentette, hogy a belarusz hadsereg nem fog támadni, szakértők nem zárják ki, hogy Vlagyimir Putyin elnök egyre erősebb nyomást helyezzen szövetségesére. Mindazonáltal Lukasenka jól tudja, hogy amennyiben engedne Putyinnak ebben, az az országa lakossága körében rendkívül népszerűtlen lépés lenne.

Nyitókép: Facebook 

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés