Kuleba: Oroszország „éhezők viadalát” játszik a világgal

2022. július 8. 13:13
Az ukrán külügyér szerint Ukrajna évtizedek óta nélkülözhetetlen a világ élelmezésbiztonsága szempontjából, de most „orosz bűnözők támadják, bombázzák és fosztogatják”.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a G20-ak bali találkozóján tartott beszédében azzal vádolta Oroszországot, hogy „éhezők viadalát” játszik a világgal, amit a nemzetközi közösség megengedett neki azáltal, hogy Oroszország magas energiaárakkal, éhínséggel és biztonsági fenyegetésekkel zsarolhatja a világot – mondta Kuleba videokapcsolaton keresztül kollégáinak.

Szerinte az ukrán kikötők orosz tengeri blokádja „máris szétzilálta a globális élelmiszer-ellátási láncokat, és káros hatással van a globális élelmiszerbiztonságra”. Kuleba azt mondta,

Oroszország lényegében éhezők viadalát játszik a világgal azzal, hogy egyik kezével fenntartja az ukrán kikötők tengeri blokádját, a másikkal pedig Ukrajnára hárítja a felelősséget.

Oroszország más országok bármilyen típusú erőforrástól való függőségét gyengeségnek tekinti, és arra buzdítja, hogy ezt a függőséget előnyére használja”.

Szerinte Ukrajna évtizedek óta nélkülözhetetlen a világ élelmezésbiztonsága szempontjából, de most „orosz bűnözők támadják, bombázzák és fosztogatják”írja a Guardian.

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés