Törvényben tiltaná meg szivárványos zászló középületre helyezését a Mi Hazánk

2022. július 7. 12:03
Novák Előd szerint a szivárványzászló a magyar nemzeti lobogó mellett való elhelyezése meggyalázza Magyarország zászlaját.

Törvényben tiltaná meg szivárványos zászló középületre vagy elé helyezését a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Az országgyűlési képviselő elmondta: a nap folyamán nyújtotta be a kezdeményezést, amellyel a Magyarország címerének és zászlajának használatáról szóló törvényt módosítanák, mondván, egyfelől a jelkép kitűzése »a gyerekek számára is látható propaganda«, másrészt garázdaságot valósít meg, mivel megbotránkoztat másokat. 

A politikus továbbá kijelentette:

... a közvélemény a kirívó szeméremsértésekkel, család- és közösségellenességgel azonosítja a szivárványzászló jelképeként használó mozgalmat.”

A szivárványzászló középületeink homlokzatán a magyar nemzeti lobogó mellett, azzal azonos méretben, mintegy egyenrangúként történő elhelyezése sértő és lealacsonyító módon meggyalázza Magyarország zászlaját, az elvileg kiemelt büntetőjogi védelmet élvező nemzeti jelképünket – tette hozzá Novák Előd.

(MTI)

Nyitókép/illusztráció: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés