Szijjártó a CNN-nek: Egyhamar nem ér véget az orosz-ukrán háború

2022. július 6. 7:04
A külügyminiszter azt hangsúlyozta Amanpournak, hogy az energiaellátás fizikai kérdés, nem ideológiai.

„Ha azt kérdezik tőlem, hogy milyen gyorsan érhet véget ez az egész, azt mondanám, hogy ha ránézek a számokra, a hozzánk érkező menekültek számának napi növekedésére, úgy vélem, egyhamar nem ér véget, mert ha lenne arra remény, hogy hamarosan véget ér, akkor csökkenne a menekültek száma, de sajnos nem ez a helyzet” – mondta Szijjártó Péter a CNN-nek adott interjújában azzal kapcsolatban, eddig 830 ezer menekültet fogadott be Magyarország, és ez a szám nagyon gyorsan növekszik, írja a 24.hu.

A külügyminiszter ezt követően arról is beszélt, hogy „az energiaellátás fizikai kérdés, nem filozófiai, politikai vagy ideológiai”. Matematikai kérdésnek tartja, hogy mentességet kért Magyarország az olajembargó alól, mert szerinte „ha nem kértünk volna, vagy nem kaptuk volna meg, fizikailag lehetetlen lenne ellátni az országot elegendő olajjal”. Tehát mivel fizikai kérdés,

a kérdés az, hogy kiváltható-e az orosz olaj vagy az orosz gáz ahhoz, hogy működtetni tudjuk a saját országunkat.

Jelenleg a válaszunk erre nem, és nem azért nem a válasz, mert nem akarnánk, hanem azért, mert ez fizikailag lehetetlen – fogalmazott. Arra a kérdésre, mit szeretne, ki nyerje ezt a háborút, azt felelte, hogy „természetesen az áldozat”.

Íme az interjú:

Kép forrása: Facebook-videó

 

Összesen 233 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

800 ezer ember kapta meg az általa kért segítséget, ellátást. De kötözködj nyugodtan, te hülyegyerek.

Ezt a háborút nem nyerheti meg Amerika, ahogy Vietnamot, Afganisztánt sem nyerte meg. Az egész világ jobban jár, ha ezt az idegen földön, mások vérén, halottain terjeszkedő hatalmat megállítják.

Elképesztő hova süllyedt a Nyugat... gyakorlatilag keresztes lovagnak képzelik magukat ezek az állítólagos újságírók, itt ebben az interjúban is úgy "kérdez", mintha ő lenne a Manfred Weber... sőt, bizonyos tekintetben vehemensebben tolja a propagandát, mint maguk a politikusok...

Európa nem merte, vagy nem tudta érvényesíteni befolyását az orosz ukrán viszonyban, ezért Ukrajna az amerikai tanácsadók terepe lett, akik végig a háború irányába terelték az ukránokat. Utólag látható, ezért hagytak ott mindent Afganisztánban. Az orosz befolyás Janukoviccsal véget ért, valószínűleg diktatórikus módszerekkel érték el, hogy ne lehessen újjá éleszteni.

Az EU levizsgázott önállóságból, láthatjuk, hogy belső, csapkodó, mindent felrúgó hatalmaskodással próbál valaminek látszani.

Gyere ki a viskódból és máris találkozol velük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés