Mit ne csinálj háborúban: ne próbálj meg egy légvédelmi rakétarendszert úgy hatástalanítani, hogy belelősz (videó)

2022. július 6. 22:06
Az orosz katonák ezt nem tudták. Öreg hiba volt.

Orosz katonák egy csoportja a lehető legrosszabb módon próbált meg hatástalanítani egy ukrán légvédelmi rakétarendszert. Bár maga a művelet végül sikerrel járt – a rendszert működésképtelenné tették –, nehezen mondanánk azt, hogy sikerrel jártak: 

elég kicsi az esélye, hogy a terepruhába öltözött, géppuskás katona és társa, aki az egészet lefilmezte, túlélték a harctéri győzelmüket.

Érdekes protokollt követtek, mivel „hatástalanítás” alatt azt értették, hogy egy rövid sorozatot engednek az ukrán járműbe. Az már csak hab volt azon a bizonyos tortán, hogy mindezt egy S-300-as légelhárító rakétarendszeren hajtották végre. A robbanás mértékéből látszik, hogy a silókban bent voltak az üzemanyaggal és több száz kilós robbanófejjel töltött rakéták.

Nyitókép: Twitter

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a Bulgarian Military cikket megpróbálod megosztani, a facebook jelzi, hogy az fake newsnak minősül.

Ezt mondta a szovjet generális is a seregére.
Krím hadszintér: Március 2-án Lev Zaharovics Meklisz, (a legmagasabb rangú zsidó tiszt a Vörös Hadseregben) egy amatőr politikai komisszár elindította hadműveletét 250,000 katonával,”ami a hadtudományok fölött alkalmazott terror őrületes csúcsának bizonyult”. Megtiltotta azt, hogy a csapatok beássák magukat, azzal az indokkal, hogy ’a katonák támadó szelleme ne legyen aláásva ezáltal’ és kijelentette, hogy akárki, ’aki elemi önvédelmi viselkedést mutatott, pánikkeltőnek nyilváníttassék’. Ennek eredményeként az egész frontszakasza véres péppé változott.
(Simon Sebag Montefiore: Stalin, the Court of the Red Tsar (Sztálin, a vörös cár udvartartása), Phoenix, 2003, 421.old.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés