Orbán megvéd

2022. július 4. 6:19

Varga Dóra
Népszava
A magyarok láthatólag nem szeretnék sem magukat, sem a Földet megvédeni.

„Választást veszít ma Magyarországon az, aki azt mondja: védjük meg magunkat a rezsiárak vagy a benzinszámla emelkedésétől. Azaz tekerjük lejjebb a fűtést, használjunk kevesebb vizet, üljünk többen egy autóba, vagy vegyünk egy kisebbet. Mindez ördögtől (Sorostól, Gyurcsánytól, Karácsonytól, Márki-Zaytól) való, kéretlen jó tanács. Nekünk ugyan ne mondja meg senki, hogyan spóroljunk! S ha netán valaki a javaslataiba még holmi klímavédelmet, Földünk jövőjét is belekeveri, végleg eláshatja magát.

A magyarok láthatólag nem szeretnék sem magukat, sem a Földet megvédeni. Nem szeretnének saját magukról és a jövőjükről gondoskodni. Inkább azt szeretik, ha valaki más, például Orbán Viktor védi meg őket. Aki netán mégsem így gondolná, idővel megtanulja: segíts magadon, s a kormány nem segít! Vegyük például a hitelkamatokat. Aki próbálta jó előre kivédeni az emelkedő kamatkörnyezet hatásait, és emiatt hajlandó volt drágább hitelt felvenni, azt most nem menti meg kölcsöne drágulásától a kamatstop.  Az idei évben mintegy 25 ezer, öt éves kamatperiódusú hitel érkezik el a kamatfordulóhoz, és árazódik át a mostani magas kamatszinten újabb öt évre.”

Nyitókép: Michael Reichel / DPA / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Koszos kis zöldgeci.

"A zsidók láthatólag nem szeretnék sem magukat, sem a Földet megvédeni. Nem szeretnének saját magukról és a jövőjükről gondoskodni. Inkább azt szeretik, ha valaki más, például Amerika védi meg őket."

Két szót cseréltem a szövegben. Így talán igaz lett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés