Senki ne hozzon döntéseket egy nő testével kapcsolatban!

2022. július 04. 18:01

Miért gondolják azt, hogy ők dönthetnek egy másik testről, egy másik életről, a védtelen, kommunikálni még nem tudó, de már élő magzatról?

2022. július 04. 18:01
null
Nők Szentendréért
Facebook

„Az amerikai törvényhozás a napokban szigorította az abortusztörvényt. Ez az abortuszpártiak között óriási felháborodást váltott ki, hiszen azt az álláspontot képviselik, hogy az én testem, az én döntésem.

Meg kell hagyni, teljesen egyetértek a véleményükkel. Senki ne hozzon döntéseket egy nő testével kapcsolatban! Sőt, továbbmegyek. Senki ne hozhasson más testével kapcsolatban döntéseket!

Itt el is jutottunk a probléma gyökeréig.

Ha az abortuszpártiak azt vallják, hogy az ő testükről nem lehet dönteni, akkor miért gondolják azt, hogy ők a saját véleményükkel szembefordulva hozhatnak döntéseket egy másik testről, egy másik életről, azaz a védtelen, kommunikálni még nem tudó, de már élő magzatról?

Ez egy komoly ellentmondás. Egyes emberek önmagukat olyan jogokkal akarják felruházni, amit másoknak viszont tiltanak.

A tét pedig óriási minden esetben: egy ÉLET!

Most akkor hogy is van ez?”

Nyitókép illusztráció. Fotó: EVERT ELZINGA / ANP MAG / ANP VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. július 05. 11:20
"Az amerikai törvényhozás a napokban szigorította az abortusztörvényt." Nem azt mondták feri. Hanem azt, hogy majd a tagállamok eldöntik, hogy mi lesz.
budapesti
2022. július 05. 01:00
Magyarországon az Alkotmánybíróság 2000-ben "feltételesen" megsemmisítette azt a részt az abortusztörvényből ('Magzatvédelmi törvény'), amely szerint "válsághelyzet" esetén is jogosult művi abortusz elvégzése. Ugyanis a "válsághelyzet" megállapítása egyszerűen "bemondásra" ment, senki nem ellenőrizte (ahogy máig sem teszi), hogy mit jelentsen ez. A művi abortuszok zömét pedig "válsághelyzet" indikációval végezték. Az Alkotmánybíróság feltétele az volt, hogy a kormány létrehoz egy hatékony abortuszmegelőzési rendszert. Ha így tesz, akkor maradhat érvényben a "válsághelyzet" mint indikáció, ha nem, akkor nem. A kormány nem tett semmit. Ezért a "válsághelyzet" mint indikáció 2000-ben megsemmisült mint a művi abortuszra feljogosító fogalom. Így azóta a művi abortuszok zömét illegálisan végzik Magyarországon. És ezt azóta senki nem meri szóba hozni... Feljelentést tettem ezért illegális magzatelhajtás miatt az egyik ügyészségen. Az ügyészség hivatalos válasza nem az volt, hogy jogi vagy logikai szempontból ne lenne igazam, hanem az (írásba adták, hivatalosan), hogy "ez politikai ügy, amibe az ügyészség nem kíván beleavatkozni". Szerintem ezt nem szabad annyiban hagyni. Ezért azt javaslom, hogy ha valaki olyan kerületben vagy járásban lakik, ahol abortuszokat végző kórház van, ott ugyanilyen indokkal tegyen följelentést a helyi (kerületi vagy járási) ügyészségen illegális magzatelhajtás miatt. Ha sorra azzal dobják vissza, hogy "ez politikai ügy, amibe nem kívánunk beavatkozni", abból legalább lehet egy jókora politikai botrány, ami végre pozitív irányú cselekvésre kényszeríti a kormányt. Ugyanis a második Orbán-kormány legalább 2011-ben megpróbálta pótolni a már akkor régóta fönnálló botrányos mulasztást, és készítettek egy abortuszmegelőzési tervezetet (jogilag nem korlátozó, pusztán szociális és oktatási elemekkel), de aztán ez is íróasztalfiókba került. Legalább ezt elő kellene vetetni a kormánnyal. http://keresztenyszocialis.blogspot.com/2022/07/magyarorszagon-az-abortusz-illegalis.html?view=magazine
Kürti Gábor
2022. július 04. 22:17
Hibás az alapfelvetés. Nem a testük. Más az anya és a gyerek DNS-e.
Vasgyari Tibi
2022. július 04. 22:17
Ebben az írásban semmi logika nincs. Először azt mondja, hogy senki ne döntsön egy másik nő életéről. Ugyanakkor azt mondja hogy a nő jogosan ölheti meg a megfogant bébit, akit a testében hord, aki már élőlény. Ezzel a logikával a nőnek sincs joga elvenni az életét a csöppségnek, aki nem is tud védekezni, és beszélni. Nincs joga meggyilkolni egy másik embert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik