A Sziget nem szakít az orosz előadókkal

2022. július 04. 15:51

A szervezők nem mondták fel az orosz előadókkal kötött szerződéseket, de egyértelműen elítélik az Ukrajna elleni orosz agressziót.

2022. július 04. 15:51
null

A Sziget sajtóosztályán arról érdeklődött a Magyar Hang, hogy az orosz-ukrán háború fokozott biztonsági kockázatot jelent-e a rendezvényen, tekintve, hogy mindkét országból érkeznek majd látogatók és fellépők is Budapestre. „A Sziget a különböző kultúrák és nációk találkozásának színtere, ahol barátságok és szerelmek szövődnek (…) Az emberek ide azért jönnek, hogy jól érezzék magukat,

tehát nem tartunk ilyen konfliktusoktól, ugyanakkor a kezdetek óta nagy figyelmet fordítunk a látogatóink biztonságára” 

– válaszoltak a rendezvény részéről. A Sziget ugyan nem alkalmaz „kulturális embargót”, azaz nem mondja fel az orosz előadókkal kötött szerződéseit, de egyértelműen elítéli az Ukrajna elleni orosz agressziót, és lehetőségei szerint segíti a bajba jutott ukrajnai embereket – közölte a sajtóiroda.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. július 05. 09:59
...egyetértek....ezek a tiltások minden eddigi libsi mantrával ellentétesek...pfuj
Aerion
2022. július 04. 19:55
El se hiszem, hogy ilyen van. Még a végén elengedem rá a nagylányom.
Töki
2022. július 04. 19:30
Jól teszik. Nem is kell őlet kirekeszteni.
DrPepper
2022. július 04. 19:13
Remek, bár tűnődőm, kik lehetnek azok az orosz húzónevek, akikre a Sziget népe rágerjed.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik