Ujhelyi Istvánnal egyeztetett Pintér Sándor

2022. július 04. 20:17

A találkozót az MSZP-s politikus kezdeményezte egészségügyi témákban.

2022. július 04. 20:17
null

Pintér Sándor belügyminiszter az irodájában fogadta hétfő reggel Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt – írta a 24.hu.

Korrekt, szakmai egyeztetés

A baloldali EP-képviselő közösségi oldalán is beszámolt arról, hogy

Egy normális európai országban így kellene működnie” – jegyezte meg.

A 24.hu emlékeztetett, hogy a találkozót Ujhelyi kezdeményezte, hogy egészségügyi kérdésekről és javaslatokról egyeztessenek. Mint ismert, Pintér Sándor minisztériumához került a kormányalakítás során az egészségügy, Ujhelyi pedig az egészségügyi szakbizottság tagja az Európai Parlamentben – tették hozzá.

„Részben felül kell vizsgálni az egészségügyet”

„Négypontos feljegyzést adtam át a tárcavezetőnek, ebben többek között arra hívtam fel a figyelmét, hogy bizonyos tagállami hatásköröket – ilyen jelenleg az egészségügy – részben felül kell vizsgálni és több uniós koordinációt, illetve összeurópai befolyást kell biztosítani a hatékonyság és a jobb minőségű ellátás biztosítása érdekében.

például az egészségügyi ellátórendszerek minőségi minimum-követelményeinek kialakítását és annak uniós szintű, kötelező betartatását” – számolt be a baloldali politikus a találkozó után.

Ujhelyi kiemelten fontos kérdésnek nevezte, hogy a magyar kormány milyen célok mentén és milyen módon akarja felhasználni a többmilliárdos egészségügyi uniós különprogram forrásait – olvasható a 24.hu-n.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2022. július 05. 21:26
dr Miniszternek eloszor is pofan kellet volna baszni ezt a kommunstafasiszta ferget , ujhegyi vagy mi a faszomnak hivjak nem tudom ezeknek a gecyknek a nevet
szemlelo
2022. július 05. 11:04
Mit ért "összeurópai befolyáson"?
machet
2022. július 05. 10:58
Érdekes ha az ő lépései körül alakul valami akkor mindjárt normálissá válik minden.Egyébként egy kényszermozgásos agresszív majom az illető.Egy sima hazaáruló.
Phm045
2022. július 05. 02:10
MSZP gyakorlatilag nem létezik, ekkora ellenszélben baj lesz 24-ben. Az időközi választások előjelzik a jövőt. Helyezkedik a pittike. Illetve próbál helyezkedni. Kommunista különleges anyagból van, melynek neve szar....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik