Harmincegy migránst próbált egy teherautóban átcsempészni: az árokba borult

2022. július 4. 16:17
A litván embercsempész ráadásul Nárainál még balesetezett is.

A Szombathelyi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a litván állampolgár embercsempésznek a letartóztatását, aki 2022. július 2-án, Nárai területén szenvedett balesetet. A megalapozott gyanú szerint az embercsempész 2022. július 2-án, a szerb-magyar határ közelében egy tehergépkocsiba felvett 31, többségében szír és afgán személyt, akik korábban illegálisan léptek Magyarország területére – olvasható az ügyészség sajtóközleményében.

Megjegyzik: a gyanúsított célja az volt, hogy a migránsoknak segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ átlépéséhez. A litván csempész a zöldhatáron akarta kirakni a bevándorlókat, hogy onnan menjenek át nyugati szomszédunkhoz. 

Ennek érdekében őket a tehergépkocsi rakterében, összezsúfolva, étel és ital nélkül szállította a nyugati határ közelébe.

Az embercsempész 2022. július 2-án a délelőtti órákban, Nárai területén elveszítette uralmát a jármű felett és azzal az árokba csapódott. A csempészett személyek elmenekültek, a gyanúsítottat azonban a kiérkező rendőrök előállították" – írják.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte az elkövető letartóztatását.

Nyitókép: YouTube

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés