Így lázadnak a holland gazdák (VIDEÓ)

2022. július 04. 15:09

Nem nézik jó szemmel, hogy a kormány kisajátítja a telkeiket...

2022. július 04. 15:09
null

„Ideológiai alapon zárnátok be és sajátítanátok ki a farmjainkat!” – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel tüntetett több tízezer gazdálkodó a Hollandia középső részén fekvő Gelderland tartományban múlt hét szerdán, számol be róla az Agrárszektor.hu. A rendőrségi források szerint 40 ezer fő körüli tömeg rengeteg traktorral érkezett Stroe település határába, óriási forgalmi káoszt okozva, mivel a munkagépekkel az ide vezető hat autópályán vonultak végig.

A tüntetés hátterében a holland kormányzat azon elképzelése áll, hogy 2030-ra felére csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását, és ennek megvalósítása érdekében az országot zónákra osztották. A legnagyobb kibocsátású zónákban gazdálkodó termelőknek pedig nincs más választásuk, mint hogy az állam részére eladják gazdaságaikat, amelyek bezárásra kerülnek majd.

A kisajátításra a kormány 7,5 milliárd eurós keretet különített el.

A demonstrálókat különösen felpaprikázta a kormány hivatalosan is kiadott kommünikéje, mely szerint „a jelenlegi megközelítés értelmében nincs minden holland gazda számára jövő az ágazatban” – írja a FruitVeB.

Fotó: VINCENT JANNINK / ANP MAG / ANP VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vermacska
2022. július 05. 07:06
Ennyi erővel azt is mondhatnák hogy túl sok CO2 -t lélegeznek ki a gazdák, sajnos a föld megmentése érdekében kell ennyi áldozatot hozniuk. Persze midnezt Önkéntesen (két - néger - fegyveres kiséretében, akik megvédik a családjától akik vissza akarják tartai ettől a csodás döntéstől), hiszen a Hollandusok élenjárók az euthanáziában.
budapesti
2022. július 05. 02:26
Ez nem semmi!
Kivűlálló
2022. július 04. 21:16
Szavazzatok Rutte-ra! Birkák! :D :D
benedek77
2022. július 04. 20:37
Itt nálunk szereti mindenki szidni meg lenézni a nyugat európaiakat merthogy ilyen buzi népségek. Aztán mindig bebizonyítják hogy van tökük, kiállnak magukért, és egymásért. Nem véletlenül tartanak ott ahol. Persze Orbánisztán jobbágyainak ez elképzelhetetlen. Genetikailag beléjük van kódolva az alattvalóság. Bármilyen mocsokságot el lehet ellenük követni, kussolnak, és térdelnek tátott szájjal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik