Így lázadnak a holland gazdák (VIDEÓ)

2022. július 4. 15:09
Nem nézik jó szemmel, hogy a kormány kisajátítja a telkeiket...

„Ideológiai alapon zárnátok be és sajátítanátok ki a farmjainkat!” – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel tüntetett több tízezer gazdálkodó a Hollandia középső részén fekvő Gelderland tartományban múlt hét szerdán, számol be róla az Agrárszektor.hu. A rendőrségi források szerint 40 ezer fő körüli tömeg rengeteg traktorral érkezett Stroe település határába, óriási forgalmi káoszt okozva, mivel a munkagépekkel az ide vezető hat autópályán vonultak végig.

A tüntetés hátterében a holland kormányzat azon elképzelése áll, hogy 2030-ra felére csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását, és ennek megvalósítása érdekében az országot zónákra osztották. A legnagyobb kibocsátású zónákban gazdálkodó termelőknek pedig nincs más választásuk, mint hogy az állam részére eladják gazdaságaikat, amelyek bezárásra kerülnek majd.

A kisajátításra a kormány 7,5 milliárd eurós keretet különített el.

A demonstrálókat különösen felpaprikázta a kormány hivatalosan is kiadott kommünikéje, mely szerint „a jelenlegi megközelítés értelmében nincs minden holland gazda számára jövő az ágazatban” – írja a FruitVeB.

Fotó: VINCENT JANNINK / ANP MAG / ANP VIA AFP

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát ezek hülyék.
Tehát nincs is lehetőség arra, hogy csökkentsék a kibocsájtást, az állam eldönti, hogy melyik a "halálzóna", és ott bezárnak mindent?
Be fogják zárni a termelő üzemeket is ezekben a zónákban?
Ezek már tényleg kommunisták, ez az erőltetett kisajátítás volt a kommunizmusban is, csak utána ők nem zárták be azt, amit államosítottak.

Az idei nyár nekünk is eléggé betett eddig, valószínűleg a jövőben keresni kell majd melegtűrőbb haszonnövényeket, és mindenhol öntözni kell majd, méghozzá minél alacsonyabban, hogy ne párologjon el a fele még a levegőben.

Az a baj, hogy abból se kenyér, se disznó nem lesz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés