A BBC-szakértő szerint bizonytalan, vajon meddig bírják még az oroszok a keleti offenzívát

2022. július 3. 18:16
Mark Galeotti szerint ha Liszicsanszk az oroszok kezére kerül, Putyin azt mondhatja, hogy erői elfoglalták Luhanszkot.

Mint arról beszámoltunk, az orosz védelmi minisztérium korábban azt közölte, hogy csapatai teljes mértékben ellenőrzésük alá vonták Liszicsanszkot, bár Ukrajna tagadja ezt az állítást.

A BBC Newsnak nyilatkozva az Oroszország-szakértő Mark Galeotti szerint ha Liszicsanszk az oroszok kezére kerül, Putyin azt mondhatja, hogy erői elfoglalták Luhanszkot – a Donbászt alkotó két régió egyikét.

Galeotti szerint ha Oroszország átvenné az ellenőrzést a Donbász és a Krímhez vezető szárazföldi folyosó felett, az olyasvalami lenne, amit Putyin „győzelemként tudna beállítani, és valószínűleg ez lenne az a pont, amikor már elégedett lenne azzal, ahogy a háború lezajlott”.

Szerinte az oroszok Liszicsanszk elleni támadása egy „lassú, őrlő offenzíva” része, és bizonytalan, hogy erői meddig bírják még a harcokat.

Nyitókép:EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez is pont annyira Putyin-szakértő, mint Anne Applebaum. Rühelli Putyint.

Én meg őket rühellem, meg azt, hogy miközben tátott pofával állandóan a faszerődben száguldoznak, másokat is magukkal visznek. "Putyin minnyá összeómlik, összerákosodik, a rubel összeómlik". Közben meg leginkább mi szopunk ezzel az egésszel.

"
Európának a tisztánlátás az érdeke.
"

De hogy a faszba láthatnánk tisztán, amikor az európai mainstream média (a brit aztán főleg egy rakás szar. Még a New York Times is jelentetett meg írásokat arról az utóbbi időkben, hogy az ukránok kurvára nem állnak jól) azzal van elfoglalva, hogy a közvélemény formálása érdekében lehazudja a csillagot is az égről?

Vagy csak én vagyok türelmetlen, és már tényleg csak néhányat kell aludni a rákosputyinrubeloroszországbukik összeomlásig?

Klasszikus BBC szakértő ez a Galeotti: The key uncertainty is how much metaphorical fuel in the tank have the Russians got, how much further will they be able to push their offensive he says, adding troops probably will soon be exhausted.
Szóval egy fontos orosz győzelem után a BBC "szakértő" első gondolata hogy az orosz csapatok "valószínűleg hamarosan kimerülnek"...

Igen, az orosz csapatok kimerülnek, ez má' biztosis! Közben persze ott van a hátukban az anyaország, ahonnan-ahova folyamatosan rotálják az orosz csapatokat. Meg ugye van kőolajuk is dögivel, de az is biztos, hogy a tankok kifogynak az üzemanyagból. :D

Beszarás a brit média. :D

Negyedévente százezret, ja persze.

"Britain has been training hundreds of Ukrainian troops, with new weapons being provided by the UK for their fight with Russia."

https://www.bbc.com/news/world..

Mit jelent a "hundreds"? Nem százezret!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés