Orbán Viktor: A békével mindenki jól járna

2022. július 1. 18:44
„Egyelőre rajtunk kívül mások nem ütik meg ezt a hangot” – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. A kormányfő a beszélgetés elején elmondta, diplomáciai nagyüzem zajlott az elmúlt 10 napban.

Magyarországnak és az összes országnak az lenne az érdeke, hogy minél hamarabb béke legyen – közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A kormányfő hangsúlyozta: Magyarország a béke oldalán áll, a háborús inflációt ugyanis csak így lehet megállítani, nem pedig szankciókkal.

„Nem szankciókat kell kivetni, hanem el kell érni, hogy tűzszünet legyen. Először tűzszünet, utána pedig meg kell egyezni a béketárgyalások feltételeiről és kereteiről. És akkor béketárgyalások vannak, addig nincs háború, addig visszazökkennek a gazdaságok a normális működési rendbe, és akkor mindenki jól jár.

A békével mindenki jól járna, de egyelőre rajtunk kívül mások nem ütik meg ezt a hangot” 

– fogalmazott a kormányfő.

Kapcsolódó

Orbán Viktor: Nem szankciókra van szükség, hanem azonnali tűzszünetre, azonnali béketárgyalásokra

„Romló háborús helyzet Ukrajnában, háborús infláció, az ajtón kopogtató, háborús gazdasági válság, és egy közvetlen energiaválság. Ez nagyjából a kínálat, amiből dolgoznak ma Európa politikai vezetői” – a miniszterelnök a Kossuth Rádió vendége volt. Összefoglalónk!

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos kevesen rendelkeznek olyan politikai tehetséggel mint O.V. ..... több hasonlóan tisztán gondolkodó állami vezető kellene.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés