Norvégia egymilliárd eurós segélyt nyújt Ukrajnának

2022. július 1. 20:31
„Az ukrán nép mellett állunk, mert nemcsak a saját hazájáért küzd, hanem demokratikus értékeinkért is” – jelentette ki a norvég kormányfő.

Jonas Gahr Störe norvég kormányfő bejelentette pénteken, hogy hazája a következő két évben csaknem egymilliárd eurónak megfelelő segélyt nyújt Ukrajnának.

Oslo már korábban is támogatta az Oroszországgal háborúban álló országot – szerdán három rakéta-sorozatvető adományozásáról számolt be –, a most bejelentett 10 milliárd norvég koronát (970 millió euró) „humanitárius célokra, újjáépítésre, fegyvervásárlásra és a hatósági hivatalok működésének támogatására” adja – közölte a norvég kormány.    

Az ukrán nép mellett állunk, mi is támogatjuk a szabadságért vívott harcát, mert nemcsak a saját hazájáért küzd, hanem demokratikus értékeinkért is” 

– jelentette ki a közleményben a kormányfő.    

Mint a közleményből kiderül, Störe Ukrajnában járt pénteken, és Kijev mellett az Oroszország kezdeményezte háborúban súlyos károkat elszenvedő Jahidne faluba is ellátogatott. Megrendítették a látottak, az NTB norvég hírügynökség szerint „földi pokolként” írta le a falut.

(MTI)

Kép forrása: MTI/AP/Bernat Armangue

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elvtárs, csak szólok, Kádár már halott.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés