Navracsics: Meg akarunk állapodni az Európai Unióval

2022. július 1. 21:04
„Folyamatosan közelednek az álláspontok, haladunk egyfajta megegyezés felé” – fogalmazott a miniszter.

Folyamatosan közelednek az álláspontok, haladunk egyfajta megállapodás felé – mondta az Index Kibeszélő című videójában Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszter. A tárcavezető továbbra is úgy véli, hogy az év második felében aláírhatják az alkut a helyreállítási alapról és az operatív programokról is, akkor pedig az sem kizárt, hogy még az idén érkezzenek források Brüsszelből.
A miniszter leszögezte: „Június 27-én járt le a határidő, hogy a magyar kormány válaszoljon az Európai Bizottság jogállamisággal kapcsolatos kifogásaira. A válaszunkat el is küldtük egy 70-80 oldalas levélben”.

„A vitában politikai kérdések is érintettek, de bízunk abban, hogy ez a válasz, illetve annak értelmezése előrelépést jelent majd.

Folyamatosan közelednek az álláspontok, haladunk egyfajta megegyezés felé”

– mondta Navracsics. A miniszter kiemelte, hoy továbbra is abban bízik, hogy az év második felében a helyreállítási alap forrásairól és az operatív programokról is alá tudják írni a megállapodást.

Közel a megállapodás 

Ha ez megtörténik, akkor az sem zárható ki, hogy

még az idén jönnek uniós források Magyarországra. 

Az uniós források felhasználásáért felelős miniszter szerint az is pozitívum, hogy egy hónapja személyesen tárgyal Brüsszelben, de természetesen vannak olyan kérdések, melyek az igazságügyminiszter vagy a miniszterelnök hatáskörébe tartoznak. Fontosnak tartjuk az európai integráció alapértékeit, azoknak megfelelve akarunk élni és meg akarunk állapodni az EU-val.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés