Oroszország kivonul a Kígyó-szigetről

2022. június 30. 11:36

Szerintük ez „a jó szándék lépése” a gabonaszállítások megkönnyítése érdekében.

2022. június 30. 11:36
null

Az oroszok napi tájékoztatójukban megerősítették, hogy kivonultak a Fekete-tengeri Kígyó-szigetről. Állításuk szerint ez „a jó szándék lépése” a gabonaszállítások megkönnyítése érdekében – számol be a Guardian.

„Június 30-án az Orosz Föderáció fegyveres erői a jó szándék lépéseként befejezték a Zmiinyi-szigeten kijelölt feladataikat és kivonták az ott állomásozó helyőrséget. Ezzel a világközösség számára bebizonyosodott, hogy az Orosz Föderáció nem akadályozza az ENSZ azon erőfeszítéseit, hogy humanitárius folyosót szervezzen az Ukrajna területéről származó mezőgazdasági termékek exportjának.

Ez a döntés lehetetlenné teszi, hogy Kijev a közelgő élelmiszerválság kérdésében tovább spekuláljon, arra hivatkozva, hogy a Fekete-tenger északnyugati része Oroszország teljes ellenőrzése miatt nem lehet gabonát exportálni. Most az ukrán félen van a sor, mely még nem vonta ki erőit a Fekete-tenger partjainál, beleértve a kikötői vizeket is.

Az Orosz Föderáció fegyveres erői folytatják a különleges katonai műveletet Ukrajnában” – idézi a közleményt a 444.

Nyitókép: Genya Savilov / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brüsszelidemokrata
2022. június 30. 14:26
Kivonulhatna a világból is ez a mocskos nép
Akitlosz
2022. június 30. 13:42
Katonai oka lehet ennek a lépésnek is, nem a jó szándék.
Trombitás Keresztély
2022. június 30. 12:49
Nem termett meg a krumpli a vodkához.
kozakgabor
2022. június 30. 12:44
Okosan kihúzták egy hamis állítás méregfogát. Innen kezdve nem lehet őket akadályoztatással vádolni, ha Ukrajna nem viszi a gabonáját Odessza kikötőjéből. Már csak tisztává kell tenniük a vizutat, amit ől maguk blokkolnak saját aknáikkal. Ez egy nagyon okos húzás volt az oroszoktól - most világosan megmutatkozik majd, hogy ki nem akar gabonát szállítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik