Oroszország taktikai sikereket ért el Kelet-Ukrajnában

2022. június 29. 14:09

Tarjányi Péter
Facebook
Kijev helyzete továbbra is súlyos.

„Az elmúlt napok történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le az orosz-ukrán háború kapcsán. Oroszország hadserege taktikai sikereket ért el Kelet- Ukrajnában. Azzal, hogy állandó tüzérségi támadások mellett pokoli ember veszteségeket szenvedve másfél hónap alatt elfoglalták Szeverodonyeck városát illetve annak környéket, elértek hogy a Kreml által 2014-ben megfogalmazott hadicélok 8 év után teljesülni látszanak.

Még így is vannak területek ukrán kézben Donbászban illetve Luhanszkban, de az említett térségek orosz ellenőrzése közel 100%-os. A dátum azért fontos, mert itthon továbbra is az a TÉVES információ fut, hogy Ukrajna 20%-át az elmúlt 3 és fél hónapban foglalta el Moszkva, miközben ez 8 évbe telt!!! Kijev helyzete azonban továbbra is súlyos. Az orosz haderő támadásai miatt az ukrán hadsereg is komoly veszteségeket szenvedett el és bizony egyes alakulatok morálja megrendült, DE!!! a háborút Moszkva nem nyerte meg.

Az orosz hadsereg bevetett katonai eszközei alapján látszik, hogy a 70-es, 80-as évek hadianyag tartalékait is használja illetve egyre több orosz tartalékos jelenik meg a harcmezőkön. Mindkét fél számára továbbra is a logisztikai, utánpótlási IDŐ a legfontosabb a harctéri cselekmények mellett. Magyarán, ki bírja tovább emberi és harceszköz kapacitási szempontból a harcot.”

Nyitóképen: Rakétázásban megsemmisült épületek Borodyanka városában. Fotó: EyePress News / AFP

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenki a régi már selejteésre szánt ócskaságait viszi Ukrajnába. Megsenmmisítés helyett a nyugat jóenberkedik, az oroszok meg harcolnak vele. Mindenki jól jár, kivéve a szerencsétlen ukránokat!

Nekem nem tűnik úgy, hogy az oroszok másképpen viselkednének, mint a nagyapám történeteiben. Pont ugyanolyan eszetlenül, de biztosan haladnak előre, mint 19944-45-ben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés