Oroszország taktikai sikereket ért el Kelet-Ukrajnában

2022. június 29. 14:09

Kijev helyzete továbbra is súlyos.

2022. június 29. 14:09
null
Tarjányi Péter
Tarjányi Péter
Facebook

„Az elmúlt napok történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le az orosz-ukrán háború kapcsán. Oroszország hadserege taktikai sikereket ért el Kelet- Ukrajnában. Azzal, hogy állandó tüzérségi támadások mellett pokoli ember veszteségeket szenvedve másfél hónap alatt elfoglalták Szeverodonyeck városát illetve annak környéket, elértek hogy a Kreml által 2014-ben megfogalmazott hadicélok 8 év után teljesülni látszanak.

Még így is vannak területek ukrán kézben Donbászban illetve Luhanszkban, de az említett térségek orosz ellenőrzése közel 100%-os. A dátum azért fontos, mert itthon továbbra is az a TÉVES információ fut, hogy Ukrajna 20%-át az elmúlt 3 és fél hónapban foglalta el Moszkva, miközben ez 8 évbe telt!!! Kijev helyzete azonban továbbra is súlyos. Az orosz haderő támadásai miatt az ukrán hadsereg is komoly veszteségeket szenvedett el és bizony egyes alakulatok morálja megrendült, DE!!! a háborút Moszkva nem nyerte meg.

Az orosz hadsereg bevetett katonai eszközei alapján látszik, hogy a 70-es, 80-as évek hadianyag tartalékait is használja illetve egyre több orosz tartalékos jelenik meg a harcmezőkön. Mindkét fél számára továbbra is a logisztikai, utánpótlási IDŐ a legfontosabb a harctéri cselekmények mellett. Magyarán, ki bírja tovább emberi és harceszköz kapacitási szempontból a harcot.”

Nyitóképen: Rakétázásban megsemmisült épületek Borodyanka városában. Fotó: EyePress News / AFP

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. június 29. 20:42
Az orosz részsikerek annak tudhatók be, hogy egy kis térségre összpontosítják erőiket. Nagyobb területek átkarolása, elfoglalása nem biztos, hogy menne nekik. Különösen ha az ukránok több fegyvert kapnak. De ha nem, a partizánakciókkal akkor is meggyűlne az oroszok baja.
LittleGreg
2022. június 29. 20:21
"A dátum azért fontos, mert itthon továbbra is az a TÉVES információ fut, hogy Ukrajna 20%-át az elmúlt 3 és fél hónapban foglalta el Moszkva, miközben ez 8 évbe telt!!!" Próbáltál okos lenni. Hát... Nem sikerült.
NiewiederGyurcsány
2022. június 29. 19:25
Sajnálom, de Tarjányi urat általában elkerülöm! A magyarázatok, mint pl. " taktikai sikerek," nekem nem jönnek be, mert még véletlenül sem akarja kimondani az igazságot!
pepita
2022. június 29. 16:13
Elemzők elemzője elmondja a tutit. Ez már megint röhej kategória!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik