Karácsony elszólta magát – a budapesti lakásokban csökkenteni akarják télen a fűtést

2022. június 29. 14:40
Hamarosan a fővárosi városvezetés dönti majd el, hogy milyen hőmérsékletre fűthetnek vagy hűthetnek az intézményekben.

Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen pedig a fűtést a közintézményekben. Azonban a főpolgármester elszólta magát: kiderült, pontos volt a feltételezés, mely szerint

a közeljövőben arra lehet számítani, hogy a főváros a távfűtésben is érvényesíteni akarja a brüsszeli utasításokat.

Vagyis a Főtáv által fűtött lakásokban hidegebb lesz télen – írta a Magyar Nemzet az Origó cikkére hivatkozva.

„Ha húsz fokon fűtjük a lakásainkat, akkor sokat lehet megtakarítani”  – foglalta össze a főpolgármester az ATV műsorában, mit jelent az energiacsúcson bejelentett terv.

Ennek értelmében a főváros baloldali vezetése nemcsak a hivatalokban, hanem a Főtáv 240 ezer fővárosi fogyasztójánál is érvényesíteni akarja télen a fűtéscsökkentést. Mindezt Brüsszel utasítására – hangsúlyozták a cikkben.

Budapesten is követik a brüsszeli direktívát

Mint ismert, Karácsony Gergely korábban a közösségi oldalán is bejelentette, hogy Budapesten is követik a brüsszeli direktívát, vagyis a fővárosban élőkre hárítják majd a szankciók következményeit. Előbb kapcsolják le esténként a díszkivilágítást, sőt 

hamarosan a baloldali városvezetés dönti majd el, hogy milyen hőmérsékletre fűthetnek vagy hűthetnek a fővárosi intézményekben

– olvasható a portálon.

Kapcsolódó tartalom

Tüttő Kata az energiahelyzetről: Sok változást várunk az emberektől

Karácsony Gergely helyettese hetek óta arról beszél, hogy spórolnia kell a budapestieknek. Bővebben...

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legszebb ez a 'brüsszeli direktíva' kifejezés.

Legalább lehet látni, hogy mit csinálna a baloldal kormányon: pontosan azt, amit minden emberük mindig is mondott, önálló vélemény nincs, az az irányadó, amit Brüsszelben mondanak. Pedig a törökök, Habsburgok, szovjetek alatt lehetett látni, hogy a birodalmak csak leélik a perifériájukat.

Egy óbudai panel tulajdonosaként (nem ott lakom) nem bánnám. A lakást 25-26 fokra fűtik, télen csak is szellőztetéssel lehet kibírni. Abszolút pocsékolás, ráadásul drága is, és letekerni sem lehet. Sokkal észszerűbb lenne, ha kevesebb költségért akár 18 fokra fűtenék fel a lakást, aki meg többet szeretne, ráfűt - valószínűleg így is olcsóbb lenne.

A lakás a 4.-en van.

??? - Mire gondolsz? A lakáson modern nyílászárók vannak. A háznak van kb. száz albetétje, a külső hőszigetelés 200 mila körül van, nem rajtam múlik.

Ez egy inkompetens marha. A megtakarítás mértéke, azonos hőátbocsátási tényező mellett, a hőhíd nagyságától függ. A belső hőmérséklet annak csak egyik vége. A másik az Isten kezében van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés